Algemene ledenvergadering 2024

Algemene ledenvergadering 2024

Leden, ouders, sponsoren en donateurs van Sla Raek.

We zijn als bestuur al weer druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen, begin april ontvangen jullie de nieuwe editie van “it keatsbledsje”. De Algemene Ledenvergadering zal plaatsvinden op vrijdag 19 april om 20.00 in de kantine Oan’e Kwea te Broeksterwâld, iedereen is welkom.

Sla Raek in de sportkrant

Sla Raek in de sportkrant

Iedereen is welkom bij kaatsvereniging Sla Raek in Broeksterwâld.

Sla Raek is een laagdrempelige toegankelijke vereniging waar een ieder op zijn of haar (leeftijds-) niveau kan kaatsen. Maar het sociale aspect is minstens zo belangrijk. Ook al wil je niet kaatsen een bezoekje aan onze vereniging is altijd de moeite waard. In een dorp waar ouders niet zijn opgegroeid met de kaatssport is het niet van zelfsprekend dat hun kinderen zich aanmelden bij de plaatselijke kaatsvereniging. Maar met behulp van schoolkaatsprojecten en het organiseren van trainingen zijn we er toch in geslaagd de jeugd enthousiast te krijgen voor deze prachtige sport. Wekelijks op maandagavond in de zomermaanden melden zich nu zo’n 70 jeugdleden bij de trainingen.

(meer…)
Aldjiers tipeljen

Aldjiers tipeljen

Tradysjes binne der om yn eare te hâlden sa ek it Aldjiers tipeljen by Sla Raek. Ek dit jier kamen der sa’n twintich minsken op sneon 30 desimber nei it keatsfjild om oan dit al iuwen âlde spultsje mei te dwaan. En nee dit is net allinne foar mannen ek trije froulje wiene fan de partij.
Besletten waard om trije teams te foarmjen. Dit kaam moai út, elk team hie no in frou as ‘kopfrou’ dy’t hun eigen team by elkoar keazen. Rûn healwei fjouweren wie it moai west en war de belâns opmakke. Foar elkenien wie der een fleispriis dizze waarden útrykt troch Johannes en Renze

(meer…)
Oudjaarstipeltoernooi 30 december

Oudjaarstipeltoernooi 30 december

Zaterdag 30 december gaan we het jaar weer afsluiten met het traditionele oudjaarstipeltoernooi, dit jaar niet op oudjaarsdag maar de zaterdag ervoor. We starten om 13:00 en aanmelden kan tot 12:45 in de kantine. Er wordt weer gestreden om mooie prijzen! Meedoen = prijs, maar kom op tijd!! Komen jullie ook gezellig samen met ons het jaar afsluiten.
Net stinne mar hinne…

(meer…)
Winter jeugdtrainingen in de zaal.

Winter jeugdtrainingen in de zaal.

Wil je graag ook in de winterperiode kaatsen?
Federatie Dongeradeel waar ook onze vereniging bij hoort, biedt op vrijdagmiddag zaaltrainingen aan voor de jeugd (vanaf 7 jaar) in Holwerd en Anjum, de trainingen starten op vrijdag 12 januari. Onze jeugdleden kunnen zich aanmelden voor de trainingen via het emailadres jeugd@slaraek.nl, aanmelden kan tot 14 december.

Sla Raek in de sportkrant

Slotpartij

BROEKSTERWÂLD – Zaterdag 16 september, de slotpartij als afsluiter van het seizoen bij KF Sla Raek. Een prachtige kaatsdag die werd afgesloten met een heerlijke BBQ en muziek.

Wedstrijdsponsoren:
Technisch Bedrijf Noord, Feanwâlden
Timmerbedrijf Sietse Haisma, De Falom
Boersma Metaal en RVS, Broeksterwâld

(meer…)
Ouder en kind partij

Ouder en kind partij

BROEKSTERWÂLD – Vrijdag 8 september, een gezellige en warme afsluiter van een prachtig jeugdseizoen. Het was een hele klus om de velden te leggen voor vandaag, 24 perken moesten er worden gelegd. Wat een opkomst voor de laatste jeugdpartij met meer dan 95 deelnemers.

Wedstrijdsponsoren:
Schildersbedrijf Bennie Bloem, Broeksterwâld
Timmerbedrijf Berend Visser, Broeksterwâld
GEWO handelsonderneming, Broeksterwâld

Er werd vandaag gekaatst in 6 klassen, A t/m F.

Prijswinnaars ouder-kind partij 2023:

F-KLASSE
1e prijs Lara en Lennart
2e prijs Liesbeth en Baukje
3e prijs Neelke en Voke
4e prijs Lieuwe en Maartje

(meer…)
KNKB welpen jongens en meisjes

KNKB welpen jongens en meisjes

BROEKSTERWÂLD – Zaterdag 12 augustus werd er een K.N.K.B. welpen jongens en meisjes wedstrijd georganiseerd door Sla Raek. Er werd vandaag fanatiek gespeeld door de kleine toekomstige toppers ondanks de enorme buien. Bij de welpen jongens was de 1e prijs een prooi voor Danny en Harwin. Bij de welpen meisjes waren de kransen voor Marin en Jasmijn in de B-klasse en in de A-klasse waren Froukje en Sinne de beste.
Wedstrijdsponsoren: Autobedrijf Eriton, Leeuwarden en Stoffeerderij Hansma, Broeksterwâld.

(meer…)
Federatie Welpen en Pupillen

Federatie Welpen en Pupillen

BROEKSTERWÂLD – Woensdag 12 juli, een zeer geslaagde uitgestelde Federatiepartij Noard-East. Waar de weergoden ons vorige week niet goed gezind waren, kaatsten nu onder ideale weersomstandigheden de Pupillen en de Welpen hun wedstrijden. 

Wedstrijdsponsoren:
Haisma Tweewielers, Broeksterwâld
Hoveniersbedrijf Sake van der Wal, Broeksterwâld
Fokke vd Veen Bouw- en dienstverlening, Broeksterwâld

(meer…)
Koningspartij

Koningspartij

BROEKSTERWÂLD – Zaterdag 8 juli 2023. Koningspartij onder tropische omstandigheden.

Wedstrijdsponsoren:

Doarpshús De Pipegael, Broeksterwâld
Hoveniersbedrijf Jesse Tjoelker, Broeksterwâld
Ide Venema Boor- en Freesbedrijf, Broeksterwâld

(meer…)
Strjittekeatsen 2023

Strjittekeatsen 2023

BROEKSTERWÂLD – Vrijdag 21 en zaterdag 22 juli wordt er weer een nieuwe editie van het Strjittekeatsen georganiseerd, dit maal door Thirza en Neeltsje. Vrijdag vanaf 13.00 starten de jeugdkaatsers en vanaf 17.30 mogen de senioren beginnen. Voor de finales van de senioren op zaterdag zal de jeugd ook de finales spelen, dus kom onze jeugd aanmoedigen. We maken er samen een geweldig evenement van. Zaterdag na afloop is er live muziek van duo Melody Epie en Geertje.

Aanmelden voor het strjittekeatsen kan t/m dinsdag 18 juli bij Thirza: 06 2057 3259 of Neeltsje: 06 1750 8043

(meer…)
Tjisse Steenstra is in Broeksterwâld onstuitbaar aan de ‘stuit’ en wint, net als in 2019.

Tjisse Steenstra is in Broeksterwâld onstuitbaar aan de ‘stuit’ en wint, net als in 2019.

Het partuur van Tjisse Steenstra, Taeke Triemstra en Hendrik Kootstra sprong er op papier vooraf al uit op de uitnodigingspartij met acht parturen van Sla Raek in Broeksterwâld. Dat de realiteit zich zaterdag voegde naar het papier ondervonden in de finale Auke Boomsma, Allard Hoekstra en Hans Wassenaar. Op 5-2 en 6-6 miste Boomsma het perk.

Kop Friesch Dagblad van maandag 12 juni 2023