Vuurwerkpartij !!

IMG_0660DAMWÂLD – 29 December was er weer de afsluitende “vuurwerkpartij” voor de jeugd in sporthal de Boppeslach, de laatste wedstrijd van 2014. Er was vandaag een grote opkomst in de sporthal, 36 jongens en meisjes verdeeld over 4 klassen, die graag met een zak vuurwerk naar huis wilden.

 

 

WELPEN:
Bij de welpen werd met 6 kinderen drie omlopen gekaatst, elke omloop met nieuwe maten. Na 3 omlopen kaatsen was de 1e prijs voor Mient Schregardus, hij had alle 3 omlopen gewonnen. De 2e prijs was voor Jille Jongsma en Jorick Wielstra zij hadden beide 18 eersten.

Prijswinnaars:
1e Mient Schregardus
2e Jille Jongsma en Jorick Wielstra

 

C-KLASSE
Hier stonden 6 parturen op de lijst verdeeld over 2 poules.
In poule 1 was de winst voor partuur 1 Thirza Hellinga, Immy Weselius en Romke Wielstra met twee winstpartijen zij gingen door naar de finale. Tweede in de poule werd partuur 2 Johanna de Jong en Taeke Jellema met 11 eersten zij mochten kaatsen om de 3e prijs
In poule 2 was de winst voor partuur 5 Sven van der Veen en Bram Weidenaar zij wisten ook beide partijen te winnen. Tweede in deze poule werd partuur 4 Offe-Durk Weselius, Ilse Otten en Jitse Visser zij mochten gaan strijden om de derde plaats.

De 3e prijs werd gewonnen door partuur 2 Johanna en Taeke met 5-1 6-6 werd er vrij gemakkelijk gewonnen van partuur 4 Offe-Durk, Ilse en Jitse.

De finale was iets spannender, hier wist partuur 5 Sven en Bram met 5-4 6-6 te winnen van partuur 1 met Thirza,Immy en Romke.

Prijswinnaars:
1e Sven van der Veen en Bram Weidenaar
2e Thirza Hellinga, Immy Weselius en Romke Wielstra
3e Johanna de Jong en Taeke Jellema

 

B-KLASSE
Bij de b-klasse stonden 4 parturen op de lijst.
Partuur 2 Amanda Herrema, Johan Kooistra en Nynke Swart wisten alle 3 de partijen te winnen en gingen met de 1e prijs naar huis. De 2e prijs werd gewonnen door partuur 4 Petra Kooistra, Jordy Mossel en Jelmar de Vries zij hadden de eerste twee partijen verloren met 5 eersten gelijk en de laatste wedstrijd gewonnen, met 17 eerst werden ze dus verdienstelijk tweede.

Prijswinnaars:
1e Amanda Herrema, Johan Kooistra en Nynke Swart
2e Petra Kooistra, Jordy Mossel en Jelmar de Vries

 

A-KLASSE
Ook hier 6 man op papier.
Partuur 1 Sibco de Jong en Douwe Kooistra nam het in de eerste omloop op tegen partuur 2 Anne-Jelmer Hellinga en Hendrik Visser. Partuur 2 wist deze partij vrij gemakkelijk te winnen met 5-1 6-2. De tweede omloop kaatsten partuur 1 tegen partuur 3 Niek Boelens en Hein van der Meulen. Niek en Hein wisten deze partij te winnen met 5-3 6-6.
De laatste omloop was dan ook de wedstrijd om de winst in de A-klas. Anne-Jelmer en Hendrik tegen Niek en Hein. De wedstrijd werd vrij gemakkelijk gewonnen door Niek en Hein met 5-2.

Prijswinnaars:
1e Niek Boelens en Hein van der Meulen.

 

Klik hier voor de foto’s