Federatiepartij 7 juni 2014

2014-06-07 009 (Home)BROEKSTERWÂLD – Zaterdag 7 juni was de jaarlijkse federatiepartij van Sla Raek, de wedstrijdsponsor van deze wedstrijd was Metselbedrijf “de Wouden” uit Broeksterwoude. Het was een heerlijke warme zomerse dag, ideaal kaatsweer.

Er werd gekaatst in 4 klassen de 45+, Dames, de B-klas en de A-Klas. Hier een verslag van deze mooie kaatsdag.

Bij de 45+ werd er een competitie gespeeld met 4 parturen. De winnaars van deze competitie was het partuur Sikke Dantuma, Peter de Jong en Hendrik Jansma zij hebben alle drie partijen gewonnen, de 2e prijs was voor Sjoerd Fransbergen, Johan van der Veen en Taeke Kooistra.

De dames speelden ook een competitie met 4 parturen. Ook hier was er één partuur die alle drie de partijen wist te winnen, Sjoukje Kooistra en Ilse van der Berg zij gingen met de krans naar huis. De 2e prijs werd gewonnen door Anna de Jong en Nathalie Leusink.

In de B-klas waren er ook 4 partuur en hier werd de competitie gewonnen door Jan Dijkstra, Henk Deelstra en Sake Swart. Ook dit partuur heeft alle drie de partijen gewonnen. De 2e prijs was voor Thomas de Vries, Berry Sjoerdstra en Edwin Elzer.

De opkomst bij de A-klas was het hoogst, zes parturen streden hier in twee poules.
De 1e poule werd gewonnen door partuur van Freerk Haisma zij wonnen alle partijen en 2e in deze poule werd het partuur van Sibko de Jong.
Poule 2 werd gewonnen door het partuur van Jan Renze Visser ook zij wonnen alle partijen. 2e in deze poule werd het partuur van Johannes van der Zwaag.
De finale werd uiteindelijk gewonnen door Freerk Haisma, Taede Weidenaar en Jacob Boersma met 5-0 en 6-0. Jan Renze Visser, Minne Kooistra en Wiebe Teakema konden niet op tegen dit geweld en gingen met de 2e prijs naar huis.
De troostfinale werd gewonnen door Sibko de Jong, Klaas Lijzenga en Jan Jelle Jongsma zij wonnen de wedstrijd met alles aan de hang 5-5 6-6.

Klik hier voor de foto’s van de prijswinnaars.