DAMWÂLD – Vandaag stond alweer op de vierde ledenpartij voor de jeugd op de wedstrijdagenda, de zachte bal partij. Onder warme en plakkerige weersomstandigheden, ging rond 17:30 in Ikkerwâld de strijd om de kransen los. Met maar liefst 44 kaatstoppers op het veld, was het weer ouderwets genieten.

A-KLASSE
In de A-klasse stonden er 4 parturen op de lijst, wat betekende dat alle parturen allemaal een keer tegen elkaar moesten kaatsen. Jorik Wielstra en Siebrand Rozema wisten alle partijen om te zetten in winst, hiermee kregen ze dik verdiend de kransen omgehangen. De strijd om de tweede prijs was daarentegen spannend tot de laatste slag! Uiteindelijk wisten Rick Rozema en Gerard Boersma beslag te leggen op het tweede geld door een klinkende overwinning in de laatste en beslissende omloop.

Prijswinnaars:
1e prijs Jorik Wielstra en Siebrand Rozema
2e prijs Gerard Boersma en Rick Rozema

B-KLASSE
De B-klasse telde zes parturen, waardoor er in twee poules van drie gekaatst werd. De nummer 1 van beide poules streden in de finale om de eerste prijs en de nummers twee van beide poules streden om de derde prijs. In poule A gingen Jurre Visser en Djurre Bloem met twee overwinningen door naar de finale, waarin ze Jelke van der Meulen en Nina Keegstra als winaars van poule B tegen kwamen. Deze finale werd gewonnnen door Djurre en Jurre en Jelke en Nina pakten hierdoor de tweede prijs. In de strijd om de derde prijs ging het lang gelijk op tussen het partuur Feline Bloem & Sake van der Ploeg en het partuur Aniek van der Veen en Gerjan de Boer. Uiteindelijk pakten Sake en Feline de winst in deze kleine finale en legden hiermee beslag op de derde prijs.

Prijswinnaars:
1e prijs Djurre Bloem en Jurre Visser
2e prijs Jelke van der Meulen en Nina Keegstra
3e prijs Feline Bloem en Sake van der Ploeg

C-KLASSE
In de C-klasse stonden maar liefst 8 parturen op de lijst, waardoor er gekaatst werd in een winnaarsronde en verliezersronde. De finale van de verliezersronde ging uiteindelijk tussen partuur Sytse Jan de Groot & Esmee Houtstra en het partuur Marit de Jong en Lieke Rozema. Marit en Lieke gingen met de eerste prijs in de verliezersronde aan de haal, maar ook Esmee en Sytse Jan kregen een mooie tweede prijs omgehangen. De finale van de winnaarsronde ging tussen het partuur van Amarins Bloem & William van Vugt en het partuur van Vera Postma & Marianne van der Veen. Ook in deze finale waren er een aantal spannende eersten waarbij het een aantal keer op 6-6 werd beslist. Amarins en William pakten uiteindelijk de kransen en Vera en Marianne kregen de tweede prijs uitgereikt.

Prijswinnaars:
1e prijs Amarins Bloem en William van Vugt
2e prijs Vera Postma en Marianne van der Veen
1e prijs verl. Marit de Jong en Lieke Rozema
2e prijs verl. Sytze Jan de Groot en Esma Houtstra

D-KLASSE
De D-klasse telde vier parturen, waardoor men allemaal een keer tegen elkaar mocht gaan spelen. En wat hebben we een prachtige wedstrijd gezien, veel partijen gingen heel erg gelijk op! Toen alle wedstrijden gespeeld waren, konden alle behaalde eersten opgeteld gaan worden. De vierde prijs was uiteindelijk een prooi voor Feikje Veenstra en Geanne van Vugt. Op de derde plaats eindigden Wybren Pier de Groot en Leanne van der Zwaag en de tweede prijs was een prooi voor Freerk Keegstra en Nienke Postma. Jesse Bloem en Margriet Plutschouw wisten al hun partijen te winnen en pakten hiermee de kransen!

Prijswinnaars:
1e prijs Jesse Bloem en Margriet Plutschouw
2e prijs Freerk Keegstra en Nienke Postma

Een prachtige kaatsmiddag/avond die mede mogelijk gemaakt is door onze sponsoren Wits Vastgoedonderhoud en Regiomakelaardij. Daarnaast willen we graag een woord van dank richten aan de vrijwilligers die geholpen met het begeleiden van de partijen, het perken leggen, de kantinedienst, het loten en maken van de wedstrijdlijsten, het opruimen en schoonmaken en last but not least het maken van de kransen. Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest!

– door Wilco de Bruin, KV Nut en Nocht –