Zeer geslaagde Broekster Kaatsdagen

IMG_5905-63
De dorpspartij op donderdagavond

BROEKSTERWÂLD – Op donderdagavond 18 juni werd gestart met een kaatspartij voor het hele dorp. Met dertig partuur op de lijst waarbij een partuur bestaat uit één kaatser en twee die deze sport bijna nooit beoefenen werd er fanatiek gestreden om de prijzen. Aan het eind van de avond waren het Tjibbe van der Veer, Johannes Annema en Gerda Woudstra die de kransen kregen omgehangen.

Vrijdagavond 19 juni 2015 werd een Bubble voetbaltoernooi georganiseerd.
Ook dit jaar wisten de jongens van De Skuorreploech weer voor spektakel te zorgen tijdens de Broekster kaatsdagen. Een hit op YouTube maar nu ook in Broeksterwâld. Nog nooit vertoond in Noord Oost Fryslân, Bubble voetbal.

IMG_6034-4
Het bubblevoetbal op vrijdagavond

Gehuld in een grote plasticbal en dan ‘proberen’ te voetballen. Het maximale aantal teams, zestien in totaal, had zich gemeld en wilde dit wel eens uitproberen. Verdeeld over vier poules ging men de strijd aan. Natuurlijk werd er veel op de man/vrouw gespeeld en vergat men soms dat er ook nog goals moesten worden gescoord. Dit leverde hilarische taferelen op waarbij men soms letterlijk in onmacht kwam te liggen. De speeltijd van vijf minuten per wedstrijd was voor velen dan ook lang genoeg door de velen beuken die men opliep, dezen zagen er gevaarlijker uit dan dat ze in werkelijkheid waren. Het publiek moest ook op zijn tellen passen menig speler vloog over de zijlijn het publiek in.

In poule A was het team “Ut de Bûse’ onder leiding van Arjen Soepboer de sterkste en mocht het in de kruisfinale opnemen tegen de winnaars van poule C ‘Bibblicious met aanvoerster Wendy van der Veen. Bibblicious wist drie keer te scoren en ging naar de finale. Winnaar in poule B waren de mannen van ‘It Hûnehok’ onder leiden van Sybren de Jong zij gingen de strijd aan met winnaars poule D, Blowing Bubbels met Niek Boelens aan het roer. Ja zelfs over de teamnamen was goed nagedacht. It Hûnehok won deze tweede kruisfinale en ging daar naar de finale. In de finale kwam Bibblicious net te kort zodat het team van It Hûnehok winnaar werd van dit zeer geslaagde Bubble voetbal toernooi.

Afsluiter van deze Broekster kaatsdagen was de KNKB Herenhoofdklasse partij op zaterdag 20 juni, het verslag van deze partij kunnen jullie hier vinden.