Vuurwerkpartij 2016

_MG_2854DAMWÂLD – Donderdag 29 december was het weer tijd voor de jaarlijkse vuurwerkpartij voor de jeugd van Sla Raek & Nut en Nocht. De opkomst met 30 jongens en meisjes was niet enorm groot dit jaar, wat wel enorm jammer is want er kunnen leuke vuurwerkprijzen worden gewonnen. Er werd vandaag gekaatst in vier klassen klassen Welpen, Pupillen, Schooljeugd /Jongens en Schooljeugd/Meisjes.

 

 

WELPEN

1e omloop
In de jongste categorie, de welpen stonden 4 parturen op de lijst. De eerste partij ging tussen partuur 1 met Yde Jitze van Kammen, Thimo Bosgraaf en Lyanne Jongsma tegen partuur 2 met Mient Schaafsma. Jille Jongsma en Grieta Kooistra. De wedstrijd werd overtuigend met 5-2 6-6 gewonnen door Mient, Jille en Grieta.
De andere partij in de eerste omloop ging tussen partuur 3 Hidde Kazimier, Eric Bosma en Jorrit van Dijk en partuur 4 met Jacob Boersma, Jorik Wielstra en Martijn Mossel. Jacob, Jorik en Martijn winnen deze partij met 5-2 6-6.

2e omloop
Partuur 1 Yde Jitze, Thimo en Lyanne tegen partuur 4 Jacob, Jorik en Martijn 2-5 4-6.
Partuur 2 Mient, Jille en Grieta tegen partuur 3 Hidde, Eric en Jorrit 5-5 4-6.

3e omloop
Partuur 1 Yde Jitze, Thimo en Lyanne tegen partuur  3 Hidde, Eric en Jorrit 3-5 6-6.
Partuur 2 Mient, Jille en Grieta tegen partuur 4 Jacob, Jorik en Martijn 1-5 6-6.

Prijswinnaars
1e   Jacob, Jorik en Martijn – 21 eersten.
2e  Hidde, Eric en Jorrit – 16 eersten

 

PUPILLEN
Bij de pupillen staan er maar 5 kaatsers op de lijst die 3 omlopen kaatsen in steeds wisselende samenstelling.

1e omloop
In de eerste omloop nemen Tiete Schregardus, Lars Hoekstra en Douwe Ate Koonstra het op tegen Albert van Dijk en Peter Boersma, het wordt een spannende partij die op 5-5 6-0 nipt door Albert en Peter wordt gewonnen.

2e omloop
Lars en Albert nemen het in de tweede omloop op tegen Douwe Ate, Peter en Tiete. Het drietal wint met 5-3 6-4 de wedstrijd.

3e omloop
In de laatste omloop nemen Albert, Tiete en Lars het op tegen Peter en Douwe Ate. Albert, Tiete en Lars winnen de partij met 5-3 6-4.

Prijswinnaars
1e  Tiete Schregardus – 21 eersten
2e Lars Hoekstra en Douwe Ate – 17 eersten

 

SCHOOLJEUGD / MEISJES
Bij de schooljeugd en bij de meisjes was er niet veel opkomst dus hebben we deze klassen gecombineerd. Ook hier werden 3 omlopen gekaatst in steeds wisselende samenstelling.

1e omloop
Cynthia en Amanda Herrema nemen het op tegen Silvia Herrema, Petra Feenstra en Nynke Swart. Cynthia en Amanda waren iets sterker en winnen de eerste omloop met 5-4 6-2.

2e omloop
Cynthia, Silvia en Nynke nemen het in de tweede omloop op tegen Amanda en Petra. Ook deze partij weet Cynthia te winnen samen met Silvia en Nynke wordt het 5-4 6-6 tegen Amanda en Petra

3e omloop
Cynthia, Petra en Nynke nemen het in de laatste partij op tegen Silvia en Amanda. Silvia en Amanda winnen de partij met 3-5 4-6.

Na het tellen van alle eersten was het enorm spannend namelijk drie dames Cynthia, Amanda en Silvia hadden 18 eersten en dan tellen de tegeneersten en uiteindelijk na het tellen van de punten werd Amanda de winnaar en Silvia 2e.

Prijswinnaars
1e  Amanda Herrema – 18 eersten/14 tegen/18 punten
2e  Silvia Herrema – 18 eersten/14 tegen/ 14 punten

 

SCHOOLJEUGD / JONGENS
Ook hier was er weinig deelname dus moesten we deze twee categorieën samenvoegen. Drie omlopen kaatsen in steeds wisselende samenstellingen.

1e omloop
Jacob Schregardus, Bram Weidenaar en Wilco Bosma nemen het in de eerste omloop op tegen Jorn Hoekstra, Wilmer Feenstra en Jordy Mossel. Jorn, Wilmer en Jordy winnen de wedstrijd vrij gemakkelijk met 1-5 2-6.

2e omloop
Wilmer, Jordy en Jacob nemen het in deze omloop op tegen Bram, Wilco en Jorn. Wilmer, Jordy en Jacob winnen deze partij met 5-3 6-2.

3e omloop
Jordy, Bram en Jacob tegen Wilco, Jorn en Wilmer. De laatste partij wordt vrij gemakkelijk gewonnen door Jordy, Bram en Jacob 5-2 6-6.

Prijswinnaars
1e  Jordy Mossel – 21 eersten
2e  Wilmer Feenstra – 16 eersten


Klik hier om de foto’s van de vuurwerkpartij te bekijken.