Strjittekeatsen 2015 25 jier jubileum

IMG_7494-154BROEKSTERWÂLD – 10 en 11 juli 2015 – Dit weekend stond in het teken van de 25ste editie van het Strjittekeatsen, het veld op de brink was mooi versierd, Van ver kon men zien waar het evenement plaatsvond, want er stond een enorme kraan op het veld, aan deze kraan hingen de sponsors van deze partij. Een dikke pluim voor de organisatie van deze partij, want alles was netjes verzorg. Janco en Tjitske van Doarpshuis de Pipegael zorgden ervoor dat iedereen werd voorzien van eten en drinken en er was het hele weekend muziek, met als afsluiter op zaterdagavond live muziek van troubadoer, singer-songwriter Bruno Rummler.

Vrijdagavond 10 juli werd de eerste ronde gekaatst van het Strjittekeatsen, de winnaars van deze omloop kaatsten de volgende dag in de winnaarsronde A met hun partuur. De verliezers van de vrijdagavond werden opnieuw geloot en konden fris starten in de verliezersronde B.

Verliezers vrijdag B-ronde

Tweede omloop
Partuur 2 met Renze Bloem, Geert Bakker en Roelie Dijkstra tegen partuur 4 Jan Jelle Jongsma, Dirk Pieter Boersma en Ilse van der Wal. Deze partij werd met 5-3 6-6 gewonnen door Renze, Geert en Roelie . De tweede partij tussen partuur 5 Freerk Haisma, Henk Deelstra en Jantina Rozema tegen partuur 8 Hendrik Leegstra, Teake Kooistra en Sjoerd Fransbergen werd met alles aan de hang 5-5 6-6 nipt gewonnen door Hendrik, Teake en Sjoerd. De laatste partij in de tweede omloop tussen partuur 9 Tjalling Kooistra, Oane Kooistra en Wessel de Roos en partuur 11 Arjen Soepboer, Wytze van der Zwaag en Sietske Mollema was snel afgelopen, met 5-1 6-0 wisten Arjen, Wytze en Sietske met overtuiging de partij snel naar hun toe te trekken.

Derde omloop
In de derde omloop neemt partuur 2 Renze, Geert en Roelie het op tegen partuur 8 Hendrik, Teake en Sjoerd. Hendrik, Teake en Sjoerd winnen deze partij met 5-3 en 6-4 en gaan door naar de finale. Renze, Geert en Roelie gaan naar huis met een 3e prijs. De andere finalist is partuur 11 Arjen, Wytze en Sietske zij hebben deze omloop een staand nummer.

Finale B-ronde
Partuur 11 met Arjen, Wytze en Sietske tegen partuur 8 Hendrik, Teake en Sjoerd. We verwachten een spannende pot, maar Hendrik, Teake en Sjoerd zijn de sterkere deze finale en winnen deze vrij gemakkelijk met 5-2 6-4. Zij worden dus 1e in de B-ronde en gaan met de krans naar huis. Arjen, Wytze en Sietske winnen de tweede prijs.

Prijswinnaars B-ronde
1e  Hendrik Leegstra, Teake Kooistra en Sjoerd Fransbergen
2e  Arjen Soepboer, Wytze van der Zwaag en Sietske Mollema
3e  Renze Bloem, Geert Bakker en Roelie Dijkstra

 

Winnaars vrijdag A-ronde

Tweede omloop
Partuur 2 met Roelof van der Veen, Rommert Dijk en Nathalie Leusink nemen het op tegen partuur 4 met Berend Visser, Johannes Bloem en Jan Postma met alles aan de hang 5-5 6-6 wint het partuur van Berend deze wedstrijd nipt. De andere partij van partuur 5 met Sjouke Hellinga, Berend van der Land en Roxanne van der Zwaag tegen partuur 8 Minne Kooistra, Rienk Postma en Tsjikke Bijlsma word gewonnen door Sjouke, Berend en Roxanne met 5-3 6-6. Partuur 10 Niek Boelens,Sjoerd Pietersma en Dora Lourens nemen het in de laatste partij van de tweede omloop op tegen partuur 12 Tjibbe van der Veer, Guido van der Wal en Baukje Hellinga ook hier een mooie spannende partij met alles aan de telegraaf, met 5-5 6-6 winnen Tjibbe, Guido en Baukje de partij.

Derde omloop
In de derde omloop kaatst partuur 4 met Berend, Johannes en Jan tegen partuur 5 met Sjouke, Berend en Roxanne, laatstgenoemde partuur was veel sterker en winnen deze partij overtuigend met 5-1 6-2. Zij gaan door naar de finale. Berend, Johannes en Jan winnen de derde prijs. Door een staand nummer in de derde omloop is het partuur van Tjibbe, Guido en Baukje ook door naar de finale.

Finale A- ronde
Partuur 12 met Tjibbe, Guido en Baukje nemen het in de finale op tegen partuur 5 Sjouke, Berend en Roxanne. Het wordt een mooie finale, met 5-4 en 6-2 winnen Sjouke, Berend en Roxanne de jubileumeditie van het Strjittekeatsen.

Prijswinnaars A-ronde
1e  Sjouke Hellinga, Berend van der Land en Roxanne van der Zwaag
2e  Tjibbe van der Veer, Guido van der Wal en Baukje Hellinga
3e  Berend Visser, Johannes Bloem en Jan Postma.

De prijzen van deze editie van het Strjittekeatsen waren weer bijzonder mooi, iedere prijswinnaar kreeg een glazen kubus met daarin in 3d een afbeelding gegraveerd. Het evenement werd nog tot in de late uurtjes met veel gezelligheid afgesloten.

Klik hier voor de foto’s.