Strjittekeatsen 2014

20140718204600_IMG_4985_1

BROEKSTERWÂLD – Strjittekeatsen 2014. Vrijdagavond werd met een heerlijk weertje de eerste ronde gekaatst op een mooie versierde brink. De winnaars van deze avond gingen morgen verder in dezelfde samenstelling in de A-klas, de verliezers werden opnieuw geloot en beginnen zaterdag met een nieuw partuur en frisse moed. Terwijl de één vroeg naar huis ging om de volgende morgen fris op het veld te staan, ging de ander na een gezellig avond al zwalkend op naar huis.

Op zaterdag begon de wedstrijd om 10.00 met de thermometer al rond de 30*C, was het een ware slijtageslag. Er was een partytent achter het veld met koud water voor iedereen, het was wel nodig. In de loop van de dag met de zon recht boven het veld ging de temperatuur naar de 35*C, al voelde het soms als was het 50*C.
Toch werden er prachtige partijen gespeeld, het spelletje met de kleine tennisbal op straat blijft mooi om naar te kijken en te spelen, wanneer je denkt dat de bal al is gespeeld komt er uit het niets toch weer een grote stuit en is de bal weer in het spel, of als je denk de bal terug te slaan na een stuit en deze net op de rand van een steen van je weg stuit en boven rolt.

Verliezers vrijdagavond B-klasse

In de B-klasse werd de 3e omloop en een plek in de finale gewonnen door Niek Boelens, Bas Zeinstra en Jantine Sikma. Ze wonnen met 5-1 en 6-2 van Pieter Sjoerdstra, Tjalling Kooistra en Bert Koonstra. Pieter, Tjalling en Bert werden dus 3e in de B-klas. Door een staand nummer in de 3e omloop was de andere finaleplek voor Gosse Hellinga, Johan Postma en Marleen Koster. Ook hier werd de finale een spannende en mooie partij om naar te kijken. Met 5-4 en 6-6 ging de winst uiteindelijk naar Gosse, Johan en Marleen.

Prijswinnaars B-ronde
1e  Gosse Hellinga, Johan Postma en Marleen Koster
2e  Niek Boelens, Bas Zeinstra en Jantiene Sikma
3e  Pieter Sjoerdstra, Tjalling Kooistra en Bert Koonstra

In de A-klasse was de 3e prijs voor het partuur van Freerk Haisma, Jesse Tjoelker en Anneke van der Vlugt zij verloren de wedstrijd om een finaleplek in de 3e omloop met 5-2 en 6-2 van het partuur van Tjibbe van der veer, Jan Postma en Harold Postma. In de finale moesten ze het opnemen tegen Johannes van der Zwaag, Dora Lourens en Romke Kuipers door een staand nummer in de 3e omloop, begonnen ze iets frisser aan de finale. Het werd een zeer spannende finale die werd beslist in het laatste eerst, met 5-5 en 6-2 was de winst voor Johannes, Dora en Romke.

Prijswinnaars A-ronde
1e  Johannes van der Zwaag, Romke Kuipers en Dora Lourens
2e  Tjibbe van der Veer, Jan Postma en Harold Postma
3e  Freerk Haisma, Jesse Tjoelker en Anneke van der Vlugt

Na deze warme editie van het Strjittekeatsen was er na het kaatsen nog genoeg vertier. Er werd gezellig nagepraat met muziek van Gaatse Bosma en een hapje en drankje van onze gastheer de Pipegael. De organisatie kan terugkijken op een geweldig gezellig weekend.

Klik hier voor de foto’s