KNKB Kaatslessen op Basisscholen

Al een aantal jaren stond het geven van kaatslessen op de basisscholen in onze planning, door omstandigheden kon dit de laatste 2 jaar helaas niet doorgaan. Samen met verenigingen in de buurt hebben we dit project opgezet omdat we het jammer vinden dat het kaatsen op de basisscholen helaas en beetje in de vergetelheid raakt.

Door het geven van kaatslessen op scholen hopen we de jeugd, maar ook de leraren en leraressen weer warm te krijgen voor deze geweldige friese sport. 

Zo herinner ik dat ik mijn enthousiasme voor het kaatsen voor een groot deel van mijn vader heb maar ook voor een deel van master Elzinga. Tijdens de Friese les werd de geschiedenis van het kaatsen besproken, maar ook werd er verteld hoe bijzonder het was om voor je dorp uit te komen op de Freule, na het kijken van een film over het kaatsen en vooral de PC wist ik het zeker, dat wilde ik ook. De Freule heb ik gehaald en ook de eerste bovenslag in het geel zwart vergeet ik niet weer. Kippenvel van mijn tenen tot mijn kruin.

Na het geven van een paar kaatslessen tijdens gym, werd het tijd voor een echt schoolkaats-kampioenschap. Als “ervaren” kaatser werd ik er als A maat uitgezet en kreeg ik 2 enthousiaste niet kaatsers bij me in het partuur. Na een spannende dag stonden we in de finale en wonnen we het eerste echte  schoolkaatskampioenschap van ” de Wel” en kregen we de eerste prijs overhandigd van master Elzinga. Na die dag was ik ineens de koning van de school. 

….en daar doen we het uiteindelijk allemaal voor, de jeugd enthousiast krijgen voor het kaatsen.