Schoolkaatsen 25 juni 2014

20140625_101604BROEKSTERWÂLD – Woensdag 25 juni 2014 was het zo ver! De leerlingen van groep 4 en 5 gingen een echte kaatswedstrijd spelen.
Na drie trainingen waarbij de leerlingen volop hadden geoefend met opslaan, uitslaan en bal keren konden ze de strijd met elkaar aangaan. De leerlingen speelden meerdere partijtjes waarbij er fanatiek werd gestreden om de medailles en uiteraard ook om de kransen.

Bij groep 4 werd er gespeeld in twee poules van elk drie parturen. De winnaars van elke poule streden vervolgens om de 1e en 2e prijs en de nummers twee van elke poule om de 3e prijs. In poule A hadden Andries, Isa en Thirza de meeste eersten. In poule B waren dat Albert en Anna. In de finale wisten Andries, Isa en Thirza te winnen. Daarmee wonnen zij de eerste prijs bestaande uit de gouden medailles en de kransen. Albert en Anna kregen de zilveren medailles en Ruben en Antsje wonnen de bronzen medailles.
20140625_114232De leerlingen van groep 5 waren in totaal verdeeld over acht parturen. Daardoor werd er gekaatst met een winnaars- en verliezersronde. In de verliezersronde ging de eerste prijs naar Klaas Anne en Tirsa. Zij hadden de eerste wedstrijd verloren maar wonnen de overige twee wedstrijden. In de winnaarsronde wonnen Jacob en Lenna de derde prijs. Zij hadden namelijk de eerste en derde wedstrijd gewonnen. In de finale streden Tjeerd, Ilse en Ilse Geanne tegen Douwe Ate en Daniëlle. Beide parturen hadden de eerste twee wedstrijden gewonnen. In de finale waren Douwe Ate en Daniëlle met hun tweeën te sterk voor het drietal. De tweede prijs was daarmee voor Tjeerd, Ilse en Ilse Geanne. Douwe Ate en Daniëlle ontvingen de gouden medaille en uiteraard ook de kransen.

20140625_114235Naast de medailles en kransen voor de prijswinnaars ontvingen alle leerlingen ook balletjes. Leuk om mee te spelen maar ook om mee te kaatsen!

Als kaatsvereniging kunnen wij terugzien op een geslaagde serie kaatslessen. De leerlingen deden goed hun best en zijn gegroeid in het kaatsen. De laatste tijd zien we al meerdere jongens en meiden bij de kaatstrainingen (donderdags van 18:00 tot 19:00 uur). Het zou leuk zijn dat er meer jongens en meiden eens langskomen, ook van andere groepen!

Tijdens de kaatswedstrijd zijn ook foto’s genomen. Klik hier voor de foto’s.

De kaatsgroeten van,

Freerk Haisma