Ouder en Kind partij

150905-IMG_9126-1BROEKSTERWÂLD – 5 September 2015 – Vandaag werd de Ouder/Kind partij gehouden, de partij was eerder afgelast vanwege het slechte weer. Het jeugdbestuur vond dat de partij wel kon worden ingehaald: “we vinden het best jammer dat de jeugd na de vakantie niet meer een wedstrijd kan kaatsen” en daarom werd deze partij alsnog gekaatst. De opkomst was helaas wel erg mager er waren maar 8 parturen die zich hadden opgegeven, maar de strijd was er niet minder om…. . Er werd gekaatst in 2 klassen, de jeugd en de jongens.

JEUGD
Bij de jeugd stonden er 6 duo’s op de lijst, verdeeld over 2 poules

Poule 1
Partuur 1 Jille Jongsma met zijn vader Jan Jelle nemen het in de eerste omloop op tegen partuur 2 Jorrit van Dijk met Niek. Met 5-3 6-0 wint Jille met zijn vader de partij.
In de tweede omloop neemt partuur 2 met Jorrit en Niek het op tegen partuur 3 Hidde Kazimier met zijn moeder Suzanna. Met 5-3 6-2 zijn Hidde en zijn moeder de verrassende winnaars.
De laatste partij in deze poule gaat tussen partuur 1 Jille en Jan Jelle tegen partuur 3 Hidde en Suzanna, Jille kaatst enorm goed en wint samen met zijn vader de partij met 5-1 6-2. Jille gaat samen met zijn vader naar de finale. Hidde en Suzanna kaatsen de troostfinale.

Poule 2
In de andere poule neemt partuur 4 met Albert van Dijk en Tjibbe het op tegen partuur 5 met Lisanne Bakker en haar vader Geert. Lisanne en Geert nemen met goed kaatsen en door bijna geen fouten te maken een 5-2 voorsprong. De partij is gelopen zou je denken, maar kleine Albert geeft niet op…met sterk kaatsen sprokkelt hij het ene punt na het andere en na een tijdje staat het 5 eerst gelijk, al een prestatie op zich. Met alles aan de hang weet Albert ook het beslissende punt te winnen en winnen ze de partij.

In de tweede omloop neemt partuur 5 Lisanne en Geert het op tegen partuur 6 Geertje Bijlsma met haar moeder Tsjikke. De fanatiek kaatsende Geertje neemt haar moeder op sleeptouw en wint de partij met 5-4 6-4.

De laatste partij in deze poule gaat tussen partuur 4 met Albert en Tjibbe en partuur 6 Geertje en Tsjikke, Ook in deze partij zijn Geertje en haar moeder een sluitend partuur, zowel aan de opslag als in het perk zijn ze niet te kloppen, met 5-3 6-6 winnen ze ook hun tweede partij. Zij gaan naar de finale. Albert en Tjibbe kaatsen de troostfinale.

Troostfinale
Partuur 3 Hidde en Suzanna nemen het op tegen partuur 4 Albert en Tjibbe. Door sterk kaatsen weet de energieke Albert zijn maat Tjibbe me te trekken in de “winning flow” met 5-3 6-6 winnen Albert en Tjibbe de 3e prijs.

Finale
De finale tussen partuur 1 Jille en Jan Jelle en partuur 6 Geertje en Tsjikke is een enorm spannende partij, beide parturen zijn aan elkaar gewaagd. Er word fel gestreden door Jille en Geertje, de één doet niet onder voor de ander. Jan Jelle en Tsjikke vegen hun paadje schoon , maar het zijn Jille en Geertje die aandacht van het publiek trekken. Met 5 borden gelijk moet de beslissing vallen in het laatste eerst. Jille en zijn vader zijn in het laatste eerst de betere en winnen de partij met 5-5 6-2. Geertje is ontroostbaar, zij heeft net als haar moeder een hekel aan verliezen.

Prijswinnaars jeugd
1e  Jille en Jan Jelle Jongsma
2e  Geertje en Tsjikke Bijlsma
3e  Albert van Dijk en Tjibbe van der Veer

 

JONGENS
Bij de jongens staan er maar 2 partuur op de lijst, die het 2 keer tegen elkaar opnemen.
Partuur 1 met Sieuwe Kazimier en zijn vader Gertjan tegen partuur 2 Anne Jelmer Hellinga en zijn moeder Marleen. De eerste partij word door Sieuwe en Gertjan gewonnen met 5-3 6-4.
De tweede partij wordt met 5-4 6-4 gewonnen door Anne Jelmer en Marleen. Na het tellen van de eersten zijn het Sieuwe en Gertjan die één eerst meer bijelkaar hebben gekaatst en zij winnen daardoor de krans.

Prijswinnaars jongens
1e  Sieuwe en Gertjan Kazimier

Kijk hier voor de foto’s