IMG-20150612-WA0013-4BROEKSTERWÂLD – Maandagavond 8 juni 2015 –  De koningspartij voor de jeugd. De deelname viel helaas wat tegen maar er werd toch nog gekaatst in 4 klassen. De welpen, pupillen, schooljongens/schoolmeisjes en de jongens.

 

WELPEN
Bij de welpen streden 4 parturen om de prijzen, iedereen had vandaag een prijs want er waren 4 prijzen te verdelen, ook voor deze enorm jonge kaatstalentjes is er een koningsbeker te winnen.

Eerste omloop
Partuur 1 Albert van Dijk en Yde van Kammen namen het in de eerste omloop op tegen partuur 2 Antsje van der Meulen en Jille Jongsma. Antje en Jille wisten deze partij met grote overmacht te winnen met 5-0 6-4. De partij tussen partuur 3 Jorrit van Dijk en Hester Algra tegen partuur 4 Grieta Koonstra en Hidde Kazimier werd gewonnen door Grieta en Hidde met 5-3 6-4.

Tweede omloop
Albert en Yde nemen het in de tweede omloop op tegen Grieta en Hidde. Albert en Yde winnen deze partij vrij gemakkelijk met 5-1 6-4. Ook de partij tussen Antsje en Jille tegen Jorrit en Hester was snel afgelopen, Antsje en Hille winnen met 5-2 6-0.

Derde omloop
Albert en Yde tegen Jorrit en Hester. Deze partij is ontzettend spannend omdat de twee broers van Dijk niet van elkaar willen verliezen, maar de jongste van de twee weet de wedstrijd in het laatste eerst naar zich toe te trekken en te winnen van zijn oudere broer. Jorrit en Hester winnen met 5-5 6-0. De andere wedstrijd tussen Antsje en Jille tegen Grieta en Hidde word gewonnen door Antsje en Jille. Zij wisten alle drie de omlopen te winnen en zijn dus eerste, Jille is over de hele avond de beste en word gekroond als koning van de partij. Tweede worden Jorrit en Hester, derde Grieta en Hidde. Albert en Yde worden vierde.

Uitslag:
1e  Antsje van der Meulen en Jille Jongsma (koning) = 21 eersten
2e  Jorrit van Dijk en Hester Algra = 17 eersten
3e  Grieta Koonstra en Hidde Kazimier = 15 eersten
4e  Albert van Dijk en Yde van Kammen = 13 eersten

 

PUPILLEN
Bij de pupillen staan 6 jongens/meisjes op de lijst, verdeeld over drie partuur. Ook hier is er voor elk partuur een prijs te winnen.
Partuur 1 met Johan Kooistra en Ilse van der Ploeg nemen het in de eerste omloop op tegen partuur 2 Joël Mak en Geertsje Bijlsma. Johan en Ilse weten deze partij te winnen met 5-4 6-6.
In de tweede omloop spelen partuur 2 Joël en Geertsje tegen partuur 3 Peter Boersma en Douwe Ate Koonstra. Peter en Douwe Ate weten deze partij te winnen met 5-4 6-6.
De laatste omloop spelen partuur 1 Johan en Ilse tegen partuur 3 met Peter en Douwe Ate. Deze partij word met overmacht gewonnen door Peter en Douwe Ate. Zij worden dus eerste omdat ze beide partijen wisten te winnen, Peter word als koning gekroond.
Johan en Ilse worden met één eerst meer dan Joël en Geertsje net tweede, derde worden dus Joël en Geertsje.

Uitslag:
1e  Peter Boersma (koning) en Douwe Ate Koonstra = 14 eersten
2e  Johan Kooistra en Ilse van der Ploeg = 9 eersten
3e  Joël Mak en Geertsje Bijlsma = 8 eersten

 

SCHOOLJONGENS/MEISJES
Ook hier strijden 6 jongens/meisjes om de prijzen.
De eerste wedstrijd van vandaag gaat tussen partuur 1 Neeltje Visser en Gerrie Anna Ros tegen partuur 2 Petra Kooistra en Thirza Hellinga, Petra en Thirza winnen deze partij gemakkelijk met 5-1 6-2. De tweede wedstrijd gaat tussen partuur 1 Neeltje en Gerrie Anna tegen partuur 3 Sanne Bergsma en Johanna de Jong. Sanne en Johanna winnen met 5-3 6-0. De laatste partij gaat tussen partuur 2 met Petra en Thirza tegen partuur 3 met Sanne en Johanna. Deze laatste partij is enorm spannen en beide kunnen vandaag de eerste prijs winnen, met 5-5 6-4 winnen Sanne en Johanna de wedstrijd nipt en worden vandaag eerste. Sanne word als koningin van 2015 gekroond. Tweede worden Petra en Thirza.

Uitslag:
1e  Sanne Bergsma (koningin) en Johanna de Jong = 14 eersten
2e  Petra Kooistra en Thirza Hellinga = 12 eersten

 

JONGENS
Hier streden 4 jongens om de eerste prijs en de koningsbeker, wie vandaag eerste word is ook direct de koning van 2015. De lijst en de uitslagen van vandaag zien er als volgt uit.

Eerste omloop
Partuur 1 (Niek Boelens en Sieuwe Kazimier) winnen van partuur 2 (Anne Jelmer Hellinga en Jelmer van der Ploeg) met 5-5 6-6.

Tweede omloop
Partuur 1(Niek Boelens en Anne Jelmer Hellinga) winnen van partuur 2 (Jelmer van der Ploeg en Sieuwe Kazimier) met 5-0 6-4.

Derde omloop
Partuur 1 (Niek Boelens en Jelmer van der Ploeg) winnen van partuur 2 (Anne Jelmer Hellinga en Sieuwe Kazimier) met 5-5 6-2.

Uitslag:
1e  Niek Boelens (koning) = 21 eersten
2e  Anne Jelmer Hellinga = 17 eersten

Klik hier voor de foto’s