Kaatsclinic Rinsumageest

RINSUMAGEEST – Zaterdagmiddag 8 juni werd in sporthal de Beijer in Rinsumageest een kaatsclinic gehouden, als afsluiter van de kaatslessen die de afgelopen weken werden georganiseerd voor de kinderen van groepen 3 t/m 8 van de basisscholen in Damwâld, Broeksterwâld en Rinsumageest.

Door het slechte weer zaterdag werd de clinic snel verplaatst van het kaatsveld naar de sporthal zodat de 30 kinderen droog en veilig konden kaatsen.

In veel regio’s in Friesland zien we dat de animo voor het kaatsen afneemt, door het in ons ogen veel te lang doorlopen van competities van met name het voetbal. Door het geven gratis kaatslessen en clinics hopen we dat we de kinderen weer enthousiast kunnen krijgen voor de mooiste volkssport van Friesland. De kaatsclinic stond onder leiding van Henk Haar, trainer van de KNKB en oud hoofdklasser en PC winnaar Jan Dirk de Groot. Na afloop van de clinic was het tijd voor het stellen van vragen en het scoren van een handtekening van Jan Dirk.

De clinics en kaatslessen werden georganiseerd door de drie kaatsverenigingen Dreech Genoch Rinsumageest, Sla Raek Broeksterwâld, en Nut en Nocht Damwâld met medewerking van Sport op Basisscholen en de KNKB.

Sponsors van kaatsclinic MFC de Beijer, Present Sportprijzen en de Rabobank.