Federatiepartij Senioren

2015-06-06 BloemenBROEKSTERWÂLD – Zaterdagmiddag 6 juni 2015 – De jaarlijkse federatiepartij stond weer op de kalender met als sponsor Metselbedrijf “De Wouden” uit Broeksterwâld. Met een kleine 40 deelnemers viel de opkomst een beetje tegen. Er werd vandaag gekaatst in 3 klassen, de dames, Heren B en Heren A.

DAMES

Bij de dames stonden 4 parturen op de lijst.

Eerste omloop
Partuur 1 Jettie Elzinga en Ilse van der Berg moeten het in de eerste omloop opnemen tegen partuur 2 Diny Bouius, Roelie Dijkstra en Gerrie Kooistra. Diny, Roelie en Gerrie wisten deze partij te winnen met 5-3 6-2. De andere partij tussen partuur 3 Baukje Hellinga, Jennifer Sikma en Ilse van der Wal tegen partuur 4 Sjoukje Kooistra, Jantiene Sikma en Liesbeth Hellinga deze partij werd door Sjoukje, Jantiene en Liesbeth gewonnen met 5-3 6-2.

Tweede omloop
Partuur 1 Jettie en Ilse vd Berg tegen partuur 4 Sjoukje, Jantiene en Liesbeth. Laatstgenoemde partuur wint met 5-3 en 6-6.
Partuur 3 Baukje, Jennifer en Ilse vd Wal tegen partuur 2 Diny, Roelie en Gerrie. Baukje, Jennifer en Ilse zijn veel sterker en winnen vrij gemakkelijk met 5-1 en 6-6.

Derde omloop
Partuur 1 Jettie en Ilse vd Berg tegen partuur 3 Baukje, Jennifer en Ilse vd Wal. Deze partij word gewonnen door Jettie en Ilse vd Berg met 5-2 6-6.
De andere partij tussen partuur 2 Diny, Roelie en Gerrie tegen partuur 4 Sjoukje, Jantiene en Liesbeth had een verassende winnaar, niet Sjoukje en haar maten winnen deze partij. Sjoukje liet haar verrassen door haar moeder Gerrie, Diny, Roelie en Gerrie winnen met 5-4 6-4.
Na het tellen van de eersten winnen Sjoukje, Jantiene en Liesbeth de krans en worden Diny, Roelie en Gerrie tweede.

Uitslag
1e  Sjoukje Kooistra, Jantiene Sikma en Liesbeth Hellinga = 18 eersten
2e  Diny Bouius, Roelie Dijkstra en Gerrie Kooistra = 15 eersten

 

HEREN B
Een mooie opkomst in de B-klasse met 6 parturen op de lijst en 3 prijzen te verdelen.

POULE 1
Eerste omloop
Partuur 1 met Sietse Haisma, Aant van der Veer en Henk Peterson namen het in de eerste omloop op tegen partuur 2 Piet Wolters, Fokke Meierink en Peter de Jong, laatstgenoemde partuur eist de partij op en wint met 5-3 6-4.

Tweede omloop
Partuur 1 Sietse, Aant en Henk tegen partuur 3 met Edwin Elzer, Gert Jan Kazimier en Sikke Dantuma. Sietse Haisma cs. winnen de partij met ruime cijfers 5-2 6-2.

Derde omloop
Partuur 2 Piet, Fokke en Peter nemen het op tegen partuur 3 Edwin, Gert Jan en Sikke. Edwin Elzer cs. winnen met overmacht met 5-2 6-0. Na het tellen van de eersten gaat het partuur 1 met Sietse, Aant en Henk met 10 eersten naar de finale en gaan Edwin, Gert Jan en Sikke nipt door naar de troostfinale met 1 tegeneerst minder dan Piet, Fokke en Peter.

POULE 2
Eerste omloop
Partuur 4 met Berry Sjoerdstra, Sjoerd Pietersma en Pieter Bergsma neemt het in de eerst omloop op tegen partuur 5 met Berend Visser, Jan Postma en Pieter Hellinga. Deze partij word met veel overmacht gewonnen door Berend, Jan en Pieter H. met 5-1 6-6 winnen zij de partij.

Tweede omloop
Partuur 4 Berry, Sjoerd en Pieter tegen partuur 6 met Johan Postma en Ate Visser. Eerstgenoemde partuur wint met 5-3 6-4.

Derde omloop
De laatste omloop gaat tussen partuur 5 met Berend, Jan en Pieter H. en partuur 6 met Johan en Ate ook deze partij winnen Berend, Jan en Pieter H. gemakkelijk met 5-1 6-6.
Omdat ze beide partijen in de poule hebben gewonnen gaan ze door naar de finale. Berry, Sjoerd en Pieter B. mogen om de derde plaats kaatsen in de troostfinale.

Troostfinale
De troostfinale tussen partuur 3 Edwin, Gert Jan en Sikke en partuur 4 Berry, Sjoerd en Pieter B. is een spannende wedstrijd die uiteindelijk met 5-4 6-2 word gewonnen door Edwin, Gert Jan en Sikke zij worden dus derde.

Finale
De finale van de B-klasse gaat uiteindelijk tussen partuur 1 Sietse, Aant en Henk en partuur 5 Berend, Jan en Pieter H. Ook deze partij gaat gelijk op maar met 5-4 6-2 weten Sietse, Aant en Henk zich in de kransen te kaatsen en worden Berend, Jan en Pieter H. verdienstelijk tweede.

Uitslag
1e  Sietse Haisma, Aant van der Veer en Henk Peterson
2e  Berend Visser, Jan Postma en Pieter Hellinga
3e  Edwin Elzer, Gert Jan Kazimier en Sikke Dantuma

 

HEREN A
Vier parturen stonden op er de lijst en 2 prijzen die moesten worden verdeeld.

Eerste omloop
Partuur 1 Bennie Bloem, Thomas de Vries en Tjibbe van der Veer nemen het in de eerste omloop op tegen partuur 2 met Arjen Venema, Minne Kooistra en Renze Bloem. Arjen, Minne en Renze winnen de partij met 5-3 6-4. De andere wedstrijd tussen partuur 3 Pieter Sjoerdstra, Niek Boelens en Jan Jelle Jongsma tegen partuur 4 met Sjouke Hellinga, Steven Zwart en Bareld Bos werd vrij gemakkelijk gewonnen met 5-2 6-4 door Pieter, Niek en Jan Jelle.

Tweede omloop
Partuur 1 Bennie, Thomas en Tjibbe tegen partuur 3 Pieter, Niek en Jan Jelle. Ook deze partij word door het laatste partuur gewonnen, deze keer ook met 5-2 6-4. De partij tussen partuur 2 Arjen, Minne en Renze tegen partuur 4 Sjouke, Steven en Bareld, was een partij die ook snel voorbij leek te gaan. Het laatste partuur begon sterk en stond al snel voor met 4-0 maar dat lieten Arjen, Minne en Renze niet gebeuren. Ze verloren de wedstrijd wel met 5-3 6-6, maar hadden toch een paar eersten erbij gesnoept, die de anderen later duur kwamen te staan.

Derde omloop
Partuur 1 Bennie, Thomas en Tjibbe tegen partuur 4 Sjouke, Steven en Bareld. Een zeer spannende partij die gelijk op ging en net werd gewonnen door Bennie, Thomas en Tjibbe eindstand 5-5 6-4. De andere partij tussen partuur 2 Arjen, Minne en Renze tegen partuur 3 Pieter, Niek en Jan Jelle was ook zeer spannend, ook hier 5 borden gelijk en de beslissing moest ook in deze partij in het laatste eerst vallen, met 5-5 6-0 waren Pieter, Niek en Jan Jelle die hun derde winstpartij binnen wisten te halen. Zij werden dus verdient eerste. Arjen, Minne en Renze werden tweede.

Uitslag
1e  Pieter Sjoerdstra, Niek Boelens en Jan Jelle Jongsma = 21 eersten
2e  Arjen Venema, Minne Kooistra en Renze Bloem = 15 eersten

Klik hier voor de foto’s van de prijswinnaars