Federatiepartij jeugd “De Wâlden”

DSC03485-2kleinBROEKSTERWÂLD – Vrijdagavond 29 Augustus was er de afsluitende jeugdpartij van de federatie “De Walden”.
De sponsoren van deze partij waren Autobedrijf Boelens uit Damwâld en Woudstra Bouwmaterialen te Broeksterwâld.
Er werd vandaag gekaatst in 4 klassen namelijk de Pupillen, Schooljongens/Schoolmeisjes, de Jongens/Meisjes en de Junioren.

 

 

Pupillen:
Deze wedstrijd werd gewonnen door Jochem Pasma en 2e werd Pieter Tjeerd Pasma er werd elke omloop met nieuwe maten gespeeld en de broertjes Pasma wisten de meeste eersten binnen te halen.

Schooljongens/Schoolmeisjes:
In deze klasse werd er gekaatst in 2 poules.
Poule 1 werd gewonnen door Anne Jelmer Hellinga, Mark Link en Berber Koopmans zij hadden 2 eersten minder tegen gekregen, dus werden Sieuwe Kazimier, Amanda Herrema en Johanna de Jong net 2e in de poule.

Poule 2 werd gewonnen door Hein van der Meulen, Sanne Bergsma en Margriet Tjeerdema zij hadden 2 eersten meer dan Neeltje Visser en Jørn Hoekstra.

De troostfinale werd dus gespeeld tussen het partuur van Sieuwe en het partuur van Neeltje. Deze partij werd gewonnen door Sieuwe en zijn maten met 5-4 6-0.
De finale ging tussen het partuur van Anne Jelmer en die van Hein van er Meulen. De kransen gingen uiteindelijk naar het partuur van Anne Jelmer zij wisten de finale te winnen met 5-4 6-6.

Jongens/Meisjes: 4 duo’s stonden er op de lijst. Er werd een hele competitie gespeeld.
Het was erg spannend na 3 omlopen kaatsen waren er 2 parturen die 19 eersten voor hadden, namelijk Wander Meijer en Gerlof Punter en het partuur van Sietse Jager en Dennis Drijver. Na het tellen van de tegeneersten bleken deze ook precies evenveel te zijn. Dus telde het onderlinge resultaat als de beslissende factor voor de winst van deze partij. Met 5-5 6-2 wisten Sietse en Dennis deze nipt te winnen, dus gingen zij met de kransen naar huis.

Junioren:
Bij de junioren werd er ook elke omloop met een nieuwe maat gekaatst. Er waren in deze klasse maar 4 man. De winst in deze klasse ging naar Bart Sobel hij wist als enige alle drie de omlopen te winnen. Tweede werd Ate Visser met 15 eersten.

Prijswinnaars:

Pupillen
1e Jochem Pasma
2e Pieter Tjeerd Pasma

Schooljongens/Schoolmeisjes
1e Anne Jelmer Hellinga, Mark Link en Berber Koopmans
2e Hein van der Meulen, Sanne Bergsma en Margriet Tjeerdema
3e Sieuwe Kazimier, Amanda Herrema en Johanna de Jong

Jongens/Meisjes
1e Sietse Jager en Dennis Drijver
2e Wander Meijer en Gerlof Punter

Junioren
1e Bart Sobel
2e Ate Visser

Klik hier voor de foto’s.