1e Ledenpartij Senioren

105_1e Dames 20160507_200034BROEKSTERWÂLD – Zaterdag 7 mei. De eerste ledenpartij van het nieuwe kaatsseizoen en wat een start, geweldig lekker kaatsweer. Er werd vandaag gekaatst in drie klassen Dames, Heren B en Heren A. Sponsor van deze eerste partij is T. Venema Opruwtechniek te Broeksterwâld. 

 

 

DAMES
De dames kaatsen vandaag met 6 parturen in 2 poules

Poule 1
In de eerste omloop neemt partuur 1 met Renske Dijkstra, Anne Wietske Epema en Marleen Koster het op tegen partuur 2 met Diny Bouius, Liesbeth Hellinga en Kristiene Eisma. In een hele spannende strijd die pas eindigt met alles aan de hang, winnen uiteindelijk Diny, Liesbeth en Kristiene de wedstrijd. De tweede omloop nemen Baukje Hellinga, Jantiene Sikma en Roxanne van der Zwaag het op tegen Renske, Anne Wietske en Marleen. Deze partij wordt overtuigend met 5-2 6-2 gewonnen door Baukje, Jantiene en Roxanne. In de laatste poulewedstrijd neemt partuur 2 Diny, Liesbeth en Kristiene het op tegen Baukje, Jantiene en Roxanne. Ook deze partij wordt overtuigend gewonnen door laatstgenoemden. 5-3 6-2. Baukje, Jantiene en Roxanne gaan door naar de finale. Partuur 2 Diny, Liesbeth en Kristiene kaatsen de troostfinale

Poule 2
In poule 2 beginnen we de eerste omloop met partuur 4 Sjoukje Kooistra, Ilse van der Wal en Baukje de Jong tegen partuur 5 met Tsjikke, Roelie en Jantina. Sjoukje, Ilse en Baukje winnen de wedstrijd vrij gemakkelijk met 5-0 6-2. De tweede omloop is het partuur 6 met Jetty Elzinga, Elly Bouius en Hepie de Haan die het mogen opnemen tegen partuur 5. Deze wedstrijd wordt met 5-4 6-2 gewonnen door Jetty, Elly en Hepie. De laatste partij waar winst betekend dat je de finale kaatst en verlies de troostfinale is een enorm spannende strijd, die pas wordt beslist met 5 borden gelijk. Uiteindelijk is het partuur 4 met Sjoukje, Ilse en Baukje dat in het laatste eerst de finale weet te bereiken, zij winnen de partij met 5-5 6-2. Jetty, Elly en Hepie gaan door naar de troostfinale.

Troostfinale
In de troostfinale neemt partuur 2 Diny, Liesbeth en Kristiene het op tegen partuur 6 Jetty, Elly en Hepie. Jetty, Elly en Hepie zijn net iets sterker en winnen de partij met 5-3 6-6 en winnen de derde prijs.

Finale
De finale van deze eerste ledenpartij gaat tussen partuur 3 met Baukje H, Jantiene en Roxanne en partuur 4 met Sjoukje, Ilse en Baukje. Ook deze partij wordt pas beslist met alle eersten aan de telegraaf. In het beslissende laatste eerst zijn het Sjoukje, Ilse en Baukje die de winst pakken. De laatste slag valt op 5-5 6-0 in hun voordeel. Sjoukje, Ilse en Baukje worden eerste, Baukje H, Jantiene en Roxanne worden tweede

Prijswinnaars
1e   Sjoukje Kooistra, Ilse van der Wal en Baukje de Jong
2e   Baukje Hellinga, Jantiene Sikma, Roxanne van der Zwaag
3e   Jetty Elzinga, Elly Bouius en Hepie de Haan

 

HEREN B
In de B klas werd er gekaatst in 2 poules van 3 partuur.

Poule 1
Partuur 1 met Jasper van der Veen, Peter de Jong en Aant van der Veer neemt het in de eerste omloop op tegen partuur 2 met Taeke Kooistra, Jelke Boersma en Pieter Hellinga. Met 5-0 6-4 worden Taeke, Jelke en Pieter weggeblazen door Jasper, Peter en Aant. In de tweede omloop kaatst partuur 3 met Sietse Haisma, Gert-Jan Kazimier en Siep van der Ploeg het op tegen partuur 2 met Taeke, Jelke en Pieter. Met 5-1 6-6 zijn Sietse, Gert-Jan en Siep veel te sterk en winnen vrij gemakkelijk. In de laatste wedstrijd van deze poule nemen Jasper, Peter en Aant het op tegen Sietse, Gert-Jan en Siep. Ook deze partij wordt overtuigend door Jasper en de zijnen gewonnen met 5-2 6-4 gaan zij naar de finale. Sietse, Gert-Jan en Siep kaatsen de troostfinale.

Poule 2
In de eerste omloop neemt partuur 4 Piet Wolters en Sjoerd Pietersma het op tegen partuur 5 met Berry Sjoerstra, Sipke Kooistra en Hendrik Jansma. Piet en Sjoerd zijn met 5-3 6-6 de sterksten en winnen de partij. In de volgende omloop neemt partuur 6 met Edwin Elzer en Steven Zwart het op tegen partuur 5 met Berry, Sipke en Hendrik. De partij wordt met 5-3 6-2 gewonnen door Berry, Sipke en Hendrik. De laatste wedstrijd in deze poule gaat tussen partuur 4 met Piet en Sjoerd en partuur 6 met Edwin en Steven. Piet en Sjoerd winnen ook deze wedstrijd met 5-2 6-2 en gaan door naar de finale. Berry, Sipke en Hendrik kaatsen de troostfinale

Troostfinale
Partuur 3 met Sietse, Gert-Jan en Siep neemt het in de troostfinale op tegen partuur 5 met Berry, Sipke en Hendrik. Een spannende strijd die pas na 5 borden gelijk wordt beslist. De laatste slag valt op 5-5 6-4 en het zijn Berry, Sipke en Hendrik die de met de derde prijs naar huis gaan.

Finale
Partuur 1 Jasper, Peter en Aant tegen partuur 4 Piet en Sjoerd. Het wordt helaas geen spannende finale. Piet en Sjoerd zijn met 5-1 6-2 veel te sterk en gaan met de krans naar huis. Jasper, Peter en Aant worden tweede

Prijswinnaars
1e   Piet Wolters en Sjoerd Pietersma
2e   Jasper van der Veen, Peter de Jong en Aant van der Veer
3e   Berry Sjoerdstra, Sipke Kooistra en Hendrik Jansma

 

HEREN A
In deze klasse stonden 4 parturen op de lijst die een hele competitie tegen elkaar speelden.

Eerste omloop
In de eerste omloop neemt partuur 1 met Sjouke Hellinga, Taede Weidenaar en Arjen Soepboer het op tegen partuur 2 met Sietse Wiersma, Klaas Lijzenga en Renze Bloem. Een spannende strijd die met 5-4 6-0 wordt gewonnen door Sietse, Klaas en Renze. De andere partij in de eerste omloop tussen partuur 3 met Pieter Sjoerdstra, Minne Kooistra en Jan Renze Visser en partuur 4 Niek Boelens, Johannes van der Zwaag en Jan Jelle Jongsma is nog spannender met alles aan de telegraaf zijn het Niek, Johannes en Jan Jelle die het laatste punt weten binnen te halen.

Tweede omloop
In de tweede omloop kaatst partuur 1 Sjouke Hellinga cs. tegen partuur 4 Niek Boelens cs. Met 5-2 6-2 winnen Niek, Johannes en Jan Jelle de wedstrijd vrij gemakkelijk. De andere partij tussen partuur 2 Sietse Wiersma cs. tegen partuur 3 Pieter Sjoerdstra cs. Deze partij wordt met 5-4 6-2 gewonnen door Sietse, Klaas en Renze.

Derde omloop
De laatste omloop neemt partuur 1 Sjouke Hellinga cs. het op tegen partuur 3 Pieter Sjoerdstra cs. Deze wedstrijd wordt door Sjouke, Taede en Arjen gewonnen, de laatste slag valt op 5-4 6-0. In de andere wedstrijd staat er wat op het spel, beide parturen hebben twee wedstrijden gewonnen en de winnaar zal dus met de krans om naar huis gaan. Wat een spannende strijd had moeten worden, maar helaas…met 5-2 6-2 wint partuur 2 met Sietse, Klaas en Renze vrij overtuigend van partuur 4 met Niek, Johannes en Jan Jelle.

Prijswinnaars
1e   Sietse Wiersma, Klaas Lijzenga en Renze Bloem
2e   Niek Boelens, Johannes de Zwaag en Jan Jelle Jongsma