ARCHIEF: 1996 – Tipelen doorslaand succes

Archief 1996 TipelenBROEKSTERWÂLD – Zaterdag werd op het kaatsterrein van Sla Raek de eerste tipelwedstrijd gehouden. Velen maakten voor de eerste keer kennis met deze oude Friese sport en deden dat niet eens onverdienstelijk. Ook veel ouderen, die vroeger veel hadden getipeld kwamen een kijkje nemen. Zij keken eerst nog wat de katten uit de boom. Echter aanstaande zaterdag zullen vroegere corifeeën van de partij zijn.

De deelname van de zestien tipelers viel de organisatie zeker niet tegen, ze werden verdeeld in vier ploegen. De ploeg van Berend Visser, Sjirk Fokkens, Nammen Zwart en Jellie Bloem wist beslag te leggen op de eerste plaats. Ze werden zwaar belaagd door Peter Schinginga, Wieger van der Bij, Rindert Damstra en Anne Zwaan. Echter in hun laatste slagbeurt werden net te weinig punten bijeengeslagen en ze moesten dan ook genoegen nemen met de tweede prijs.

Deze prijzen bestaande uit rollades, werden op zeer humoristische wijze uitgereikt door kersverse tipelvoorzitter Sjirk Fokkens. Zaterdag wordt er weer getipeld. Een ieder van veertien jaar of ouder kan zich dan ter plaatse opgeven.