A-B-D partij

2016-09-10-winnaars-abdBROEKSTERWÂLD – Zaterdag 10 september werd de jaarlijkse ABD -partij weer gehouden. Iedereen mag zijn eigen partuur bij elkaar scharrelen, als deze maar bestaat uit een A een B en een dame. Dit jaar stonden een 12 partuur op de lijst, niet heel erg veel vergeleken met de laatste jaren. Sponsor van deze partij is Slagerij Wybe en Pietsje van der Zwaag te Broeksterwâld.

We pakken de wedstrijd op na de tweede omloop.
Verliezersronde
In de 3 omloop staan in de verliezersronde partuur 2 Sierd Boersma, Jasper van der Veen en Elly Bouius tegenover partuur 8 Teake Kooistra, Sybrand Smit en Anna Wietske Epema. Partuur 2 wint de partij en staat in de finale tegenover partuur 9 Minne Kooistra, Gertjan Kazimier en Jettie Elzinga zij hadden een staand nummer in de 3e omloop. In de finale is partuur 2 veel te sterk en winnen de wedstrijd vrij gemakkelijk met 5-2 6-4. Sierd, Jasper en Elly worden dus 1e in e verliezersronde. Minne, Gertjan en Jettie worden tweede.

Winnaarsronde
In de 3e omloop staat partuur 1 Jan Renze Visser, Jeldrik Doevendans en Jantiene Sikma tegenover partuur 7 Sietse Wiersma, Jan Boonstra en Dyonda Spiegelaar. Partuur 1 wint de partij en gaat door naar de finale.  Sietse, Jan en Dyonda winnen de derde prijs. Partuur 10 Renze Bloem, Bennie Bloem en Baukje Hellinga hebben een staand nummer in deze omloop en staan zonder te spelen ook in de finale. De finale is snel afgelopen. Renze, Bennie en Baukje zijn veel te sterk en winnen overtuigend met 5-1 6-2.  Renze Bennie en Baukje gaan met de krans naar huis. Jan Renze, Jeldrik en Jantiene worden tweede

Prijswinnaars:
1e  Renze Bloem, Bennie Bloem en Baukje Hellinga
2e  Jan Renze Visser, Jeldrik Doevendans en Jantiene Sikma
3e  Sietse Wiersma, Jan Boonstra en Dyonda Spiegelaar
1e v. Sierd Boersma, Jasper van der Veen en Elly Bouius
2e v. Minne Kooistra, Gertjan Kazimier en Jettie Elzinga