Federatiepartij De Walden

BROEKSTERWÂLD – Zaterdag 2 juni werd de jaarlijkse federatiepartij georganiseerd, helaas was de opkomst voor een federatiepartij zeer teleurstellend. De opzet van de federatie is dat er naast de leden van Sla Raek ook kaatsers op af komen uit de omringende dorpen. Ook dit jaar zien we dat de opgave voor deze partij op een enkeling na alleen leden bevat. Jarenlang was het de grootste partij van het jaar, ik denk nog wel eens met weemoed terug naar die tijd. Er werd vandaag gekaatst in twee klassen, de Dames en de Heren.

DAMES
Bij de dames staan er vier parturen op de lijst, die het allemaal een keer tegen elkaar opnemen. Na alle wedstrijden worden alle eersten opgeteld en hier valt de winnaar uit.

Partuur 1 Baukje Terpstra, Ymke Klarie Boersma en Femke Marije Klaver
Partuur 2 Tsjikke Bijlsma, Berry Jantien Westra en Liesbeth Hellinga
Partuur 3 Sjoukje Kooistra en Elly Bouius
Partuur 4 Baukje de Jong, Jaqueline Jongsma en Jantina Rozema

1 – 2   met 5-0 6-4 winnen Baukje, Imke Klarie en Femke Marije met overmacht
3 – 4   met 5-3 6-2 is de winst voor Sjoukje en Elly
1 – 3   met 5-5 4-6 winnen Sjoukje en Elly nipt
2 – 4   met 5-0 6-4 winnen Tsjikke, Berry Jantien en Liesbeth deze partij
1 – 4   met 5-3 6-0 winnen Baukje, Ymke Klarie en Femke Marije deze partij
2 – 3   met 1-5 4-6 winnen Sjoukje en Elly ook de derde partij

Met drie gewonnen partijen zijn Sjoukje en Elly de winnaar van deze federatiepartij, de tweede prijs is voor Baukje H, Imke Klarie en Femke Marije.

Prijswinnaars:
1e  Sjoukje Kooistra en Elly Bouius  – 21 eersten
2e  Baukje Hellinga, Imke Klarie Boersma en Femke Marije Klaver – 19 eersten

 

HEREN
Bij de heren wordt er gekaatst in twee poules van 3 partuur, de winnaars van elke poule kaatsen de finale en de nummers twee de troostfinale.

In poule 1 is het partuur 3 met Gosse Hellinga, Pieter Hellinga en Dicky Zeinstra die alle twee wedstrijden winnen, zij worden dus eerste in poule 1. Tweede in deze poule wordt partuur 2 met Minne Kooistra, Sjoerd Pietersma en Sikke Dantuma zij kaatsen dus de troostfinale.

In poule 2 worden alle twee partijen gewonnen door partuur 6 met Berry Sjoerdstra, Hendrik Jansma en Jelke Boersma zij gaan door naar de finale. Tweede in poule 2 wordt partuur 5 met Sierd Boersma, Wybe Iedema en Henk Peterson zij kaatsen de troostfinale.

Troostfinale
De troostfinale wordt met 5-3 6-4 gewonnen door Minne, Sjoerd en Sikke zij winnen hiermee de derde prijs. Sierd, Wybe en Henk gaan vandaag met lege handen naar huis.

Finale
Vader en zoon Hellinga samen met routinier Dicky aan de opslag winnen ook hun derde partij en gaan met de eerste prijs en de krans om naar huis. Zij zijn met 5-3 6-0 te sterk voor Berry, Hendrik en Jelke die de tweede prijs in de wacht slepen.

Prijswinnaars:
1e  Gosse Hellinga, Pieter Hellinga en Dicky Zeinstra
2e  Berry Sjoerdstra, Henrik Jansma en Jelke Boersma
3e  Minne Kooistra, Sjoerd Pietersma en Sikke Dantuma