2e Ledenpartij Senioren en Dames

balBROEKSTERWÂLD – Zaterdag 16 Mei – De tweede ledenpartij van het kaatsseizoen 2015. Vandaag staan er 31 kaatsers op de lijst, verdeeld over 3 klassen, de Dames, Heren B en Heren A.

DAMES
Bij de dames staan 4 parturen op de lijst die een hele competitie spelen. In de eerste omloop neemt partuur 1 Jettie Elzinga en Liesbeth Hellinga het op tegen partuur 2 Jantiene Sikma en Nathalie Leusink, deze wedstrijd is zeer spannend en met 5 eersten gelijk moet de beslissing vallen in het laatste eerst met 5-5 6-4 winnen Jettie en Liesbeth nipt. De andere wedstrijd tussen partuur 3 Jennifer Sikma, Gerrie Kooistra en Roxanne van der Zwaag tegen partuur 4 Sjoukje Kooistra en Renske Dijkstra is iets minder spannend, Sjoukje en Renske winnen vrij gemakkelijk met 5-2 6-2.

De tweede omloop neemt partuur 1 het op tegen partuur 3, Jettie en Liesbeth winnen deze met 5 om 4. De andere partij tussen partuur 2 tegen partuur 4 word weer een makkelijke overwinning voor Sjoukje en Renske, zij winnen met 5 om 1.

De laatste omloop neemt partuur 2 Jantiene en Nathalie het op tegen partuur 3 Jennifer, Gerrie en Roxanne. Jantiene en Nathalie winnen makkelijk met 5-1. De andere partij zou op papier een spannende worden, beide parturen hebben 2 wedstrijden gewonnen, dus er kon gestreden worden om de krans. Helaas waren Sjoukje en Renske veel te sterk voor Jettie en Liesbeth, met 5-0 werden ze afgedroogd. Sjoukje en Renske winnen de krans, Jettie en Liesbeth worden nipt 2e met 1 eerst meer dan Jantiene en Nathalie.

Prijswinnaars:
1e  Sjoukje Kooistra en Renske Dijkstra
2e  Jettie Elzinga en Liesbeth Hellinga

HEREN B
Ook in deze klasse een hele competitie met 4 partuur. Partuur 1 met Sjoerd Pietersma, Johan Postma en Pieter Bergsma nemen het in de eerste omloop op tegen partuur 2 met Edwin Elzer, Peter de Jong en Sikke Dantuma. Partuur 1 wint deze partij met 5-3 en 6-2. De andere partij in de eerste omloop gaat tussen partuur 3 Bas Zeinstra en Aant van der Veer tegen partuur 4 met Berend Visser, Wieger van der Bij en Siep van der Ploeg.
Berend, Wieger en Siep zijn met 5-1 6-4 veel te sterk voor Bas en Aant.

In de 2e omloop kaatsen partuur 1 Sjoerd Pietersma cs. tegen partuur 3 Bas Zeinstra cs. Het partuur van Sjoerd Pietersma wint deze partij met 5-3 6-2. Partuur 2 Edwin Elzer tegen partuur Berend Visser cs. is iets spannender, met 5-5 6-4 winnen Berend, Wieger en Siep.

De laatste omloop kaatsen het partuur van Bas Zeinstra cs. tegen het partuur van Edwin Elzer cs., dit is een zeer spannende wedstrijd die met alles aan de hang 5-5 6-6 word gewonnen door Edwin, Peter en Sikke.
De partij tussen partuur 1 Sjoerd, Johan en Pieter tegen partuur 4 Berend, Wieger en Siep is een finale partij, beide parturen hadden hun andere 2 wedstrijden gewonnen en streden dus om de krans. Met 5-4 6-0 was er de winst voor Sjoerd, Johan en Pieter zij gaan naar huis met de krans. Berend, Wieger en Siep worden 2e.

Prijswinnaars:
1e  Sjoerd Pietersma, Johan Postma en Pieter Bergsma
2e  Berend Visser, Wieger van der Bij en Siep van der Ploeg

HEREN A
In de A klasse strijden ook vier parturen in een hele competitie. De eerste omloop neemt
partuur 1 Arjen Soepboer en Tjibbe van der Veer het op tegen partuur 2 Tjalling Kooistra, Steven Zwart en Sjouke Hellinga. Laatstgenoemde starten goed en nemen een spel voorsprong maar daarna nemen Arjen en Tjibbe het over en winnen zij uiteindelijk met 5-4 6-2. De andere partij tussen partuur 3 Niek Boelens, Renze Bloem en Freerk Haisma en partuur 4 Johannes van der Zwaag, Gosse Hellinga en Femme Haakma word gewonnen door Niek, Renze en Freerk met 5-3 6-2.

De tweede omloop begint met partuur 1 Arjen en Tjibbe tegen partuur 4 Johannes, Gosse en Femme. Arjen en Tjibbe winnen deze partij met overmacht, met 5-1 6-2 is de partij snel afgelopen. De partij tussen partuur 2 Tjalling, Steven en Sjouke en partuur 3 met Niek, Renze en Freerk, wordt door laatstgenoemden gewonnen met 5-3 6-0.

De derde en laatste omloop neemt partuur 2 Tjalling Kooistra cs. het op tegen partuur 4 Johannes van der Zwaag cs. met 5 borden gelijk is het een spannende wedstrijd, het laatste bordje en de partij word gewonnen door Johannes, Gosse en Femme met 5-5 6-2. Partuur 1 Arjen Soepboer cs. nemen het in de laatste partij op tegen partuur Niek Boelens cs. beide hebben de andere 2 partijen gewonnen en kunnen beide nog kans maken op de krans. Ook deze wedstrijd is zeer spannend en ook hier komen alle bordjes aan de telegraaf, het laatste eerst is er voor Arjen en Tjibbe, zij winnen de partij en de krans. Niek, Renze en Freerk worden 2e.

Prijswinnaars:
1e  Arjen Soepboer en Tjibbe van der Veer
2e  Niek Boelens, Renze Bloem en Freerk Haisma