1e ledenpartij Senioren

BROEKSTERWÂLD – Zaterdag 6 mei – De eerste ledenpartij van het nieuwe seizoen. De opkomst van de “Venema” partij was niet enorm groot, maar dat zal wel komen omdat de meesten nog in het kaatsritme moeten komen. Sponsor van deze wedstrijd is T. Venema Opruwtechniek Broeksterwâld. We kaatsen vandaag in twee klassen, Dames en Heren.

DAMES
De dames kaatsen in twee poule’s van 3 partuur

Eerste omloop poule 1 
Partuur 1 Diny Bouis en Baukje de Jong nemen het op tegen partuur 2 Froukje Boom en Liesbeth Hellinga. Diny en Baukje winnen de partij met 5-3 6-2. Partuur 3 Renske Dijkstra en Ilse van der Wal hebben een staand nummer.

Eerste omloop poule 2
Partuur 4 Roxanne van der Zwaag, Karin van der Zwaag en Geertje Leegstra nemen het op tegen partuur 5 Nathalie Leusink en Jantina Rozema, met 5-3 6-4 zijn Roxanne, Karin en Geertje te sterk. Partuur 6 Dyonda Spiegelaar, Berry Jantien Westra en Tineke Kuitert hebben een staand nummer.

Tweede omloop poule 1 
Partuur 2 Froukje Boom en Liesbeth Hellinga nemen het op tegen partuur 3 Renske Dijkstra en Ilse van der Wal. Froukje en Liesbeth winnen de partij met 5-4 6-0. Partuur 1 Diny Bouis en Baukje de Jong hebben een staand nummer.

Tweede omloop poule 2
Partuur 5 Nathalie Leusink en Jantina Rozema nemen het op tegen partuur 6 Dyonda Spiegelaar, Berry Jantien Westra en Tineke Kuitert, met 4-5 4-6 zijn Dyonda, Berry Jantien en Tineke te sterk. Partuur 4 Roxanne van der Zwaag, Karin van der Zwaag en Geertje Leegstra hebben een staand nummer.

Derde omloop poule 1 
Partuur 1 Diny Bouis en Baukje de Jong nemen het op tegen partuur 3 Renske Dijkstra en Ilse van der Wal. Diny en Baukje winnen de partij met 5-3 6-0. Partuur 2 Froukje Boom en Liesbeth Hellinga hebben een staand nummer.

Derde omloop poule 2
Partuur 4 Roxanne van der Zwaag, Karin van der Zwaag en Geertje Leegstra nemen het op tegen partuur 6 Dyonda Spiegelaar, Berry Jantien Westra en Tineke Kuitert, met 1-5 6-6 zijn Dyonda, Berry Jantien en Tineke te sterk. Partuur 5 Nathalie Leusink en Jantina Rozema hebben een staand nummer.

Troostfinale
Partuur 2 Froukje en Liesbeth tegen partuur 4 Roxanne, Karin en Geertje, met 5-2 6-2 zijn het Froukje en Liesbeth die met de derde prijs naar huis gaan.

Finale 
Partuur 1 Diny en Baukje nemen het in de finale op tegen partuur 6 met Dyonda, Berry Jantien en Tineke. Een spannende partij die op 5-4 6-4 door Diny en Baukje wordt beslist, zij winnen de krans. Dyonda, Berry Jantien en Tineke worden tweede

Prijswinnaars Dames
1e  Diny Bouis en Baukje de Jong
2e  Dyonda Spiegelaar, Berry Jantien Westra en Tineke Kuitert


HEREN
De heren spelen ook met 2 poule’s van 3 partuur

Eerste omloop poule 1 
Partuur 1 Johannes van der Zwaag, Johan Talsma en Douwe Kooistra nemen het op tegen partuur 2 Freerk Haisma, Jasper van der Veen en Gerrit Marinus. Freerk, Jasper en Gerrit winnen de partij met 5-5 2-6. Partuur 3 Pieter Sjoerdstra, Minne Kooistra en Sikke Dantuma hebben een staand nummer.

Eerste omloop poule 2
Partuur 4 Jan Renze Visser en Sjoerd Pietersma nemen het op tegen partuur 5 Jan Jelle Jongsma, Berry Sjoerdstra en Jan Postma, met 3-5 2-6 zijn Jan Jelle, Berry en Jan te sterk. Partuur 6 Wiebe Wiersma, Hendrik Jansma en Wilco de Bruin hebben een staand nummer.

Tweede omloop poule 1 
Partuur 1 Johannes , Johan en Douwe nemen het op tegen partuur 3 Pieter, Minne en Sikke. Pieter, Minne en Sikke winnen de partij met 2-5 2-6.  Partuur 2 Freerk, Jasper en Gerrit hebben een staand nummer.

Tweede omloop poule 2
Partuur 4 Jan Renze en Sjoerd nemen het op tegen partuur 6 Wiebe, Hendrik  en Wilco, met 5-5 6-4 zijn Jan Jan Renze en Sjoerd te sterk. Partuur 5 Jan Jelle, Berry en Jan hebben een staand nummer.

Derde omloop poule 1 
Partuur 2 Freerk, Jasper en Gerrit nemen het op tegen partuur 3 Pieter, Minne en Sikke. Freerk, Jasper en Gerrit winnen de partij met 5-0 6-0. Partuur 1 Johannes, Johan en Douwe hebben een staand nummer.

Tweede omloop poule 2
Partuur 5 Jan Jelle, Berry en Jan nemen het op tegen partuur 6 Wiebe, Hendrik en Wilco, met 5-0 6-4 zijn Jan Jelle, Berry en Jan te sterk en gaan door naar de finale. Partuur 4 Jan Renze en Sjoerd hebben een staand nummer.

Troostfinale
Partuur 3 Pieter, Minne en Sikke nemen het op tegen partuur 4 met Jan Renze en Sjoerd, met 3-5 4-6 zijn Jan Renze en Sjoerd te sterk en winnen de derde prijs

Finale
Partuur 2 Freerk, Jasper en Gerrit nemen het in de finale op tegen partuur 5 Jan Jelle, Berry en Jan. Met 1-5 4-6 wordt het geen spannende finale, Jan Jelle, Berry en Jan zijn veel sterker en gaan met de eerste prijs aan de haal.

Prijswinnaars Heren
1e  Jan Jelle Jongsma, Berry Sjoerdstra en Jan Postma
2e  Freerk Haisma, Jasper van der Veen en Gerrit Marinus.