Ledenpartij Jeugd Nut & Nocht – Sla Raek

BROEKSTERWÂLD – Maandag 15 mei, de eerste ledenpartij voor de jeugd van Nut & Nocht en Sla Raek. De opkomst van deze eerste wedstrijd van het nieuwe kaatsseizoen is helaas niet groot, maar 24 jongens en meisjes hadden hun opgegeven. De meeste leden hebben nog andere verplichtingen, we hopen bij de volgende partij op 22 mei in Damwâld op een  grotere opkomst. Sponsoren van deze ledenpartij zijn Timmerbedrijf Berend Visser en Handel & Techniek B. Kloosterman.

WELPEN
Bij de welpen staan 4 parturen op de lijst. 


1e omloop

Partuur 1 met Jacob Boersma en Lyanne Jongsma spelen de eerste wedstrijd tegen partuur 2 met Timo Bosgraaf en Jorik Wielstra. Jacob en Lyanne zijn veel te sterk en winnen de partij gemakkelijk met 5-1 6-6. De ander partij in de eerste omloop gaat tussen partuur 3 met Yde Jitze van Kammen en Grieta Koonstra tegen partuur 4 Jille Jongsma en Hester Algra. Deze partij wordt vliegend gewonnen door Jille en Hester met 1-5 2-6.

2e omloop
Partuur 1 Jacob en Lyanne nemen het op tegen partuur 3 Yde Jitze en Grieta. Yde Jitze en Grieta hadden helaas niks in te brengen en verliezen de partij met 5-0 6-0. Ook de partij tussen partuur 2 Timo en Jorik tegen partuur 4 Jille en Hester is zo afgelopen, met 0-5 2-6 zijn het Jille en Hester die overtuigend winnen.

3e omloop
Partuur 2 Timo en Jorik tegen partuur 3 met Yde Jitze en Grieta.  Door goed te kaatsen winnen Yde Jitze en Grieta toch nog een partij, met 2-5 0-6. De “finale” bij de welpen gaat tussen twee parturen die allebij de wedstrijden hebben gewonnen, dus diegene die deze partij wint gaat er met de krans vandoor. Helaas is de partij geen echte finale wat Jacob en Lyanne zijn veel te sterk voor Jille en Hester. Partuur 1 Jacob en Lyanne winnen met 5-1 6-2 van partuur 4 Jille en Hester.

Prijswinnaars Welpen
1e   Jacob Boersma en Lyanne Jongsma
2e  Jille Jongsma en Hester Algra

 

PUPILLEN
De opkomst bij de pupillen was minimaal, omdat er maar 4 zich hadden opgegeven speelden ze elke omloop met een andere samenstelling.

1e omloop
Hidde Kazimier en Albert van Dijk nemen het in de eerste omloop op tegen Eric Bosma en Mient Schregardus, Eric en Mient zijn veel sterker en maken geen fouten, zij winnen de wedstrijd met 2-5 0-6.

2e omloop
Mient en Hidde spelen de tweede wedstrijd tegen Albert en Eric. Ook net als in de eerste omloop maakt Mient weinig fouten en begint Hidde steeds sterker te kaatsen. Zij winnen de tweede partij met 5-2 6-4.

3e omloop
De laatste partij nemen Mient en Albert het op tegen Eric en Hidde. Mient die de eerste 2 wedstrijden gemakkelijk had gewonnen, had het in de laatste partij erg moeilijk tegen de goed kaatsende Eric en Hidde. Met 1-5 4-6 winnen Eric en Mient de partij. Omdat Eric en Hidde de laatste partij overtuigend wonnen was de winst bij de pupillen voor één van hun, na het tellen van de eersten, tegeneersten en punten was het Eric die net iets meer punten had gescoord dan Hidde. Eric wordt eerste en Hidde tweede.

Prijswinnaars Pupillen
1e   Eric Bosma 16 eersten,  10 tegeneersten en 16 punten
2e  Hidde Kazimier 16 eersten, 10 tegeneersten en 12 punten

 

SCHOOLJEUGD – JONGENS/MEISJES
De categorieën schooljeugd en de jongens/meisjes is door minimale opkomst bij elkaar gevoegd. 

1e omloop
Partuur 1 met Petra Feenstra, Lars Hoekstra en Douwe Ate Koonstra nemen het in de eerste partij op tegen partuur 2 met Nynke Swart, Peter Boersma en Wilmer Feenstra. Een heel spannende partij die in het laatste eerst moet worden beslist. Met 5-5 6-2 zijn Petra, Lars en Douwe Ate net iets sterken en winnen de partij. De andere partij in de eerste omloop gaat tussen partuur 3 met Jacob Schregardus, Luca Kempenaar en Johan Kooistra tegen partuur 4 met Bram Weidenaar, Tiete Schregardus en Cynthia Herrema. Deze wedstrijd wordt door Jacob, Luca en Johan gewonnen met 5-3 6-0.

2e omloop
Partuur 1 Petra, Lars en Douwe Ate tegen partuur 4 met Bram, Tiete en Cynthia. Partuur 1 wint de partij gemakkelijk met 5-1 6-4. De andere wedstrijd tussen partuur 2 Nynke, Peter en Wilmer tegen partuur 3 met Jacob, Luca en Johan wordt door laatstgenoemde partuur gewonnen met 3-5 4-6.

3e omloop
Partuur 2 met Nynke Swart, Peter en Wilmer strijden tegen partuur 4 met Bram, Tiete en Cynthia, een heel spannende partij die eindigt in een overwinning van Bram, Tiete en Cynthia 5-5 4-6. De “finale” van deze categorie gaat tussen partuur 1 Petra, Lars en Douwe Ate en partuur 3 met Jacob, Luca en Johan, beide parturen hebben tot nu toe alles gewonnen dus het belooft een spannende partij te worden en dat is het ook. Maar met 4-5 6-6 zijn het Jacob, Luca en Johan die vandaag met de krans en de 1e prijs naar huis gaan. Petra, Lars en Douwe Ate worden tweede.

Prijswinaars Schooljeugd – Jongens/Meisjes
1e  Jacob Schregardus, Luca Kempenaar en Johan Kooistra
2e  Petra Feenstra, Lars Hoekstra en Douwe Ate Koonstra