1e ledenpartij 2018 – de Venema partij

BROEKSTERWALD – Zaterdag 5 mei was het weer tijd om de kaatswant uit de kast te halen, de eerste ledenpartij van het nieuwe kaatsseizoen stond op het programma, zoals elk jaar is de eerste wedstrijd van het jaar de Venema partij. In deze editie staan we even stil bij het overlijden van Lourens Venema begin dit jaar, Lourens is de oprichter van het bedrijf Venema en jarenlange sponsor van Sla Raek. Elk jaar was hij van de partij, maar vanaf dit jaar hebben we een supporter minder langs het veld. 

De opkomst van de eerste ledenpartij was niet enorm groot, 18 dames en 18 heren die kaatsen in twee klassen.

DAMES
De dames kaatsen in 2 poules, de winnaars van elke poule gaan naar de finale en de nummers twee spelen de troostfinale.

Troostfinale
Partuur 2 met Baukje Terpstra, Kristiene Eisma en Femke Marije Klaver nemen het in de troostfinale op tegen partuur 6 met Renske Dijkstra, Elly Bouius en Neeltje Visser. De wedstrijd werd met 5-3 4-6 gewonnen door Renske, Elly en Neeltje. Zij gingen naar huis met de derde prijs.

Finale
Partuur 1 met Roelie Dijkstra, Ilse van der Veer en  Jantina Rozema kaatsten in de finale tegen partuur 5  met Sjoukje Kooistra, Roxanne van der Zwaag en Liesbeth Hellinga. Met 4-5 4-6 zijn het Sjoukje, Roxanne en Liesbeth die deze partij winnen en met de krans om naar huis gaan, de tweede prijs is voor Roelie, Ilse en Jantina.

Prijswinnaars
1e  Sjoukje Kooistra, Roxanne van der Zwaag en Liesbeth Hellinga
2e  Roelie Dijkstra, Ilse van der Veer en Jantina Rozema
3e  Renske Dijkstra, Elly Bouius en Neeltje Visser

 

HEREN
De heren kaatsen ook in 2 poules, de winnaar van elke poule spelen de finale en de nummers twee spelen de troostfinale.

Troostfinale
Partuur 2 Renze Bloem, Ate Visser en Sjoerd Pietersma nemen het in de troostfinale op tegen partuur 4 met Pieter Sjoerdstra, Piet Wolters en Jelke Boersma. De wedstrijd werd met 3-5 6-6 gewonnen door Pieter, Piet en Jelke. Zij winnen de derde prijs

Finale
Partuur 3 met Sjouke Hellinga, Klaas Lijzenga en Jelmer van der Ploeg kaatsten de finale tegen partuur 5  met Teade Weidenaar, Douwe Kooistra en Wieger van der Bij. Met 5-4 6-4 zijn het Sjouke, Klaas en Jelmer die deze partij winnen en met de krans om naar huis gaan. Teade, Douwe en Wieger worden tweede

Prijswinnaars
1e  Sjouke Hellinga, Klaas Lijzenga en Jelmer van der Ploeg
2e  Teade Weidenaar, Douwe Kooistra en Wieger van der Bij
3e  Pieter Sjoerdstra, Piet Wolters en Jelke Boersma