Eerste jeugdledenpartij van 2015

BROEKSTERWÂLD – Maandagavond 18 Mei 2015 –  De eerste ledenpartij voor de jeugd van dit seizoen. Sponsor van deze wedstrijd is Autobedrijf Boelens Damwâld en Woudstra Bouwmaterialen Broeksterwâld. De opkomst van deze eerste wedstrijd is niet geweldig maar met 12 jongens/meisjes gaan we er een leuke partij van maken. Aan het begin was het erg slecht weer, het regende helaas de gehele eerste omloop, maar later werd het gelukkig iets beter.

Er werd een hele competitie gespeeld met vier parturen. Partuur 1 Jelmer van der Ploeg, Tirza Hellinga en Johanna de Jong moesten het opnemen tegen partuur 2 Sieuwe Kazimier, Sanne Bergsma en Johan Kooistra. Dit werd een hele spannende partij met eersten heen en weer. Met 5-5 en 6-6 waren Sieuwe, Sanne en Johan de winnaar van deze partij.
De andere partij in de eerste omloop ging tussen partuur 3 Petra Kooistra, Neeltje Visser en Peter Boersma tegen partuur 4 Anne Jelmer Hellinga, Gerrie Anna Ros en Geertje Bijlsma. Deze wedstrijd was snel afgelopen met 5-1 6-0 werd de wedstrijd beslist in het voordeel van partuur Anne Jelmer Hellinga c.s.

In de 2e omloop mochten de winnaars van de eerste omloop het opnemen tegen de verliezers. De eerste partij was die van partuur 1 Jelmer van der Ploeg c.s. tegen partuur 4 Anne Jelmer Hellinga c.s. Ook deze partij werd vrij gemakkelijk gewonnen door Anne Jelmer, Gerrie Anna en Geertsje met 5-2 6-4. De partij tussen partuur 2 Sieuwe Kazimier c.s. tegen partuur 3 Petra Kooistra c.s. werd ook een walk-over met 5-1 6-2 waren Sieuwe, Sanne en Johan veel te sterk.

De 3e omloop moest partuur 1 Jelmer van der Ploeg c.s. het opnemen tegen partuur 3 Petra Kooistra c.s. met 5-3 6-4 werd deze gewonnen door Jelmer, Thirza en Johanna zij gingen met de 3e prijs naar huis. De laatste partij tussen partuur 2 Sieuwe, Sanne en Johan en partuur 4 Anne Jelmer, Gerrie Anna en Geertsje was ook direct de finale van deze eerste jeugdledenpartij, beide parturen hadden alle twee hun wedstrijd gewonnen. Dus het beloofde een spannende strijd te worden en dat werd het ook. Met alles aan de hang en een kleine kaatst te verdedigen moest Sanne de bal opslaan, dit deed ze zo goed dat de tegenpartij de kaats niet wist te passeren.
Sieuwe, Sanne en Johan gingen vandaag met de eerste prijs en een mooie krans naar huis. Anne Jelmer, Gerrie Anna en Geertsje werden vandaag verdienstelijk tweede.

Prijswinnaars:

1e Sieuwe Kazimier, Sanne Bergsma en Johan Kooistra
2e Anne Jelmer Hellinga, Gerrie Anna Ros en Geertje Bijlsma
3e Jelmer van der Ploeg, Tirza Hellinga en Johanna de Jong

Klik hier voor de foto’s